Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Pris till arbetet i Ekenässjön

”Årets pionjärsatsning bland barn och unga”. Den utmärkelsen fick Pingstkyrkan i Ekenässjön av Pingst Ung i somras och därtill ett belopp på 10 000 kronor. Verksamheten har byggts upp under fem år och är helt behovsstyrd.

Målsättningen är viktig i allt man gör.
Ä Vi jobbar för att människor ska bli frälsta, även när vi städar och kokar kaffe, säger Iréne Jonsson.
Att bygga upp en bra barnverksamhet kräver tid och hårt arbete vilket inte är det enklaste eftersom de allra flesta arbetar ideellt på sin fritid.
Ä Men det handlar också om att ha rätt tajming, menar Iréne. Och att vara lyhörd för behoven. Som när det ringde på dörren och fyra unga tjejer med barnvagnar stod utanför på rad. Lite blygt och försiktigt började de förklara att de var nyblivna mammor och inte hade någonstans att träffas på dagarna.
”Så ni vill att jag ska starta något?” frågade Iréne glatt. Första samlingen med ”Bebbemorgon” kom tolv mammor med sina barn. På ”Bebbemorgon” är frukostborden dukade med levande ljus, frukt och juice, färska frallor och gott pålägg.
Det ska vara omsorg och kärlek, menar Iréne. Och alltid finns det äldre kvinnor ur församlingen på plats för att ta hand om småttingarna så att mammorna får äta frukost i lugn och ro utan avbrott, en sällsynt och uppskattad lyx, i synnerhet bland förstagångsmammorna.
Ä Vi har skapat när behoven har kommit, säger Iréne.