Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Prinsessbröllop och jubileum

Musiken i våra kyrkor är spännande. Skivor som skickas, mail som skrivs och mestadels trevliga telefonsamtal som når mig visar på en oerhörd kreativitet. Det slår mig ofta vilket flow som finns och att det finns många som dag och natt spelar, sjunger och har många spännande idéer som förhoppningsvis används. Det är kul och inspirerande att vara en del i denna kreativitet.

INNAN MIN SOMMARSEMESTER fick jag glädjen att tillsammans med min heltidsarbetsplats, Marinens Musikkår, spela på det kungliga bröllopet. Det var ett gig större än det brukar vara Ä så klart Ä är det fest så är det! Musikkåren var uppställd utanför Vasamuséet för att under några minuter skicka med några vackra toner när de nygifta klev ombord på kungaslupen. Det gick bra. Alla spelade rätt och vackert och brudparet var helt säkert nöjda.

KONSTATERAR ATT MITT dagliga musikarbete består av många kontraster, musik i Pingst ena dagen och kungligt bröllop den andra. En annan fest som i skrivandets stund ännu inte ägt rum är Filadelfias 100-års jubileum. En kväll med ALL sorts musikaliskt uttryck där huvudstadens församling till festen också beställt nyskriven kammarmusik. Pluspoäng till Filadelfia!
Tonsättare behöver uppmuntras och få skriva nytt.
Filadelfia har av Alwar Almkvisth beställt ett stycke för orgel och slagverk som uruppförs på lördagens festkväll. Att jag blivit tillfrågad om att spela slagverk tillsammans med tonsättaren själv känns extra roligt. Verket, Toccata Filadelfia, innehåller några musikaliska byggstenar med fest, mission och fri församling som tema för att åskådliggöra Filadelfias hundraåriga historia.

EN LITEN PÅMINNELSE OCKSÅ om höstens intressanta konferenser, Brasskonferensen i Linköping 24Ä26 september och Sång- och musikkonferensen 8Ä10 oktober i Göteborg. Vid dessa tillfällen möts vi för att lära mer, utbyta erfarenheter och för att bli inspirerade. Vi ses.