Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Predika Jesus! Hjälp behövande! Träna lärjungar!

Vi lever i en omtumlande tid. Två aktuella utmaningar. Flyktingströmmarna i Europa och tiggarna på gatorna har fört världens nöd till vår ytterdörr, och för en del hjältar, innanför ytterdörren, rakt in i hemmet. Kristna ledare med stort inflytande hävdar att Jesus inte är världens frälsare och att alla religioner/åskådningar leder till Gud.
Alla berättelser jag hört under åren från flyktingar, alkoholister, tonåringar och vuxna ekar i mitt huvud. Trasighet, mörker och meningslöshet kan botas. Vanlig hygglig medmänsklighet och värme tillsammans med en radikal
frälsningsupplevelse verkar kunna ge en människa hennes värdighet, framtidstro och livskraft tillbaka.
Därför tycker jag att Pingströrelsen ska fokusera på det självklara. Inte ska göra det enkla komplicerat. Jag tycker vi ska ägna oss åt det väsentliga och undvika att snöa in på överkursen. Världen står i brand och jag vill uppmana alla församlingar att se till att dessa tre grundläggande saker prioriteras.
PREDIKA JESUS. PÅ ALLA SÄTT. På ditt sätt. Berätta berättelsen om att det finns frihet för den fångne, syn för den blinde och förlåtelse för syndare. Berätta att det finns en Frälsare. För allt och alla.
HJÄLP BEHÖVANDE. Ge av ditt hjärta, tid och pengar för att hjälpa människor i nöd. Vem de än är, varifrån de än kommer. De är inte bara behövande. De är också Guds avbilder och i deras ansikte finner du Jesu ansikte.
TRÄNA LÄRJUNGAR. Hjälp människor att förstå visionen om ett annat liv. Ett liv där självupptagenheten, slaveriet under allehanda begär, materialismen, avundsjukan och åsiktsmaskineriet kan hållas stången. Ett liv där ärlighet, trohet, sanning, ödmjukhet, medkänsla och frimodighet växer.
TRÄNA LÄRJUNGAR. Eller rättare sagt. Var en lärjunge. För en lärjunge kommer att predika Jesus, hjälpa de behövande och träna andra lärjungar.