Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Pingstskolornas eget reklamband

I sommar kommer fem elever från rockmusikerlinjen på Dalkarlså folkhögskola att finnas med på bland annat Nyhem, Lappis och Hampetorp för att spela och sjunga och göra reklam för alla pingströrelsens folkhögskolor.

Gruppens uppdrag är att marknadsföra Pingstskolornas Skol- och kursverksamhet genom att synas, uppträda i konserter, leda allsång och lovsång och stå i monter och dela ut broschyrer.
Förutom Nyhem- och Lapplandsveckorna så kommer Hampetorp, andra konferenser som Jesus rock och en rad församlingar att få besök av teamet, som anställts under fem veckor för att genomföra detta.
Ä Vi har medvetet gjort den här satsningen för att hålla ihop alla pingstskolorna, berättar Stig Åsbringer, rektor på Dalkarlså.
Gruppen har under våren fått plugga på, så att de har kunskap om alla de olika skolorna och vilka kurser och linjer de erbjuder.
Ä Vi vill få pingströrelsen att se de resurser som finns i PSK, säger Stig Åsbringer.
Emanuel Linder ska sjunga i bandet och spela akustisk gitarr också.
Ä Jag tror att det kommer att bli väldigt roligt, säger han och berättar att det mesta är inrepat vid det här laget.
Musiken blir mestadels åt soul/rock-hållet och de allra flesta låtarna har ett klart kristet budskap.
Bandet kommer att ha två sångare, gitarr, trummor och bas och vid några tillfällen piano också.
Ä Det var rektorn som frågade oss om vi ville, berättar Emanuel, som tycker detta är ett bra sommarjobb.
I bandet ingår Johan Bergström, bas, Emil Henriksson, elgitarr, Elenor Nilsson, sång, Per-Anton Linder, trummor, och Emanuel Linder, sång och akustisk gitarr.