Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här
Tillgänglighetspris 2016

Tillgänglighetspris 2016

Pingstkyrka fick pris

Pingstkyrkan i Södertälje fick tidigare i höst ta emot årets tillgänglighetsutmärkelse i Södertälje stadshus. Det kommunala handikapprådets motivering löd i sammanfattning: ”En plats för alla – oavsett funktionsnedsättning, ålder, kön eller etnicitet”.

Utmärkelsen delades ut av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) och församlingens pastor Thomas Hallström fick tillfälle att tacka och hälsa alla välkomna till Pingstkyrkan, som vill vara just en kyrka för alla. – Fint tycker jag att vår församling verkar göra avtryck och intryck i vår stad. Man blir glad!
Pingstkyrkan i Södertälje var en av tre finalister till utmärkelsen vid sidan av Södertälje taxi och Täljegymnasiets idrottshall. Utmärkelsen går varje år till någon som genomfört något som på olika sätt arbetar med att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Det kan exempelvis handla om att förändra värderingar och förbättra bemötande av personer med funktionsnedsättning eller att göra det möjligt för alla att delta i kultur- och fritidsaktiviteter, att kunna ta sig till och från sitt jobb, eller att förbättra framkomligheten i byggnader, inomhus- och utomhusmiljöer.