Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Pelle Hörnmark fick kungamedalj

I februari fick Pelle Hörnmark ta emot en medalj av kungen. Det handlar om en medalj i åttonde storleken i högblått band.

Kungens medalj delades ut på slottet i Stockholm den 7 februari. Pelle Hörnmark fick medaljen för ”förtjänstfulla insatser inom Pingströrelsen”.
I ett brev ställt till alla pingstförsamlingar och kontaktpersoner skrev han bland annat så här: ”Jag har av HM Konungen blivit tilldelad förtjänstmedalj av åttonde graden för mina insatser i Pingströrelsen. Det är naturligtvis en stor ära för mig personligen men inte minst för Pingströrelsen som genom detta visar att man har en central och
viktig plats i det svenska samhället. Medaljen säger mer om pingströrelsens betydelse för Sverige än min betydelse för
pingströrelsen. Så jag hoppas ni vill dela denna förtjänstmedalj med mig. Vi vet alla att byggandet av Guds Rike är ett lagarbete och Jesus är byggmästaren.”
Andra pingstvänner som fått medalj i samma storlek av kungen är Peter Halldorf och Tomas Sjödin. Den prisutdelningen ägde rum sommaren 2015.

Bildtext: Det var högtidligt när Pelle Hörnmark fick emot konungens medalj i åttonde storleken i högblått band. FOTO: JONAS EKSTRÖMER/TT