Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Pastorskonferens med internationella gäster

I början av januari möts återigen pingstpastorer, som tillhör nätverket Pingst Pastor, till konferens i Stockholm. Flera internationella gäster kommer att medverka och bland annat lyfta situationen för förföljda kristna och teologiska principer för församlingstillväxt.

Pingst Pastor hålls på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm mellan 11 och 13 januari 2017.
– Jag ser fram emot några dagar av gudsmöte, gemenskap och undervisning, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingst. Vi kommer att fokusera på samtal i frågan om frälsning och lyfter också utmaningen i att starta nya kyrkor i Sverige. Många olika talare kommer att medverka, både från Sverige och andra länder.
En av årets internationella gäster är broder Reza, en lokal medarbetare inom Marco Polo-projektet som Pingst i Västerås leder. Visionen är att nå turkisk- och persisktalande folkgrupper med friheten i evangeliet om Jesus.
Broder Reza kommer att berätta om situationen för kristna i Iran, men också visa på hur Guds rike växer och att många blir Jesu efterföljare.
– Jag hoppas också kunna dela lite av min vision om evangelisation, lärjungaträning och församlingsplantering i Iran, säger han till Pingst.se.
Rob Ketterling är grundare och ledare för River Valley Church i amerikanska Minnesota. Han finns också med under Pingst Pastor för att dela med sig av teologiska principer för en växande församling. Erwin McManus, grundare och pastor i Los Angeles-församlingen Mosaic, medverkar då ämnet är Pingst i tiden och framtiden. Samtalet kring frälsningen kommer att inledas av Dan Salomonsson, pastor i Uppsala.
Sedan följer panelsamtal lett av David Sundström och Ulf Sundkvist. Praktiska exempel på församlingsplanteringar kommer att lyftas på torsdagseftermiddagen och då medverkar Staffan Hellström, Forshaga, Sven Bengtsson, Skövde, Lydia Mörling, Flemingsberg, och Anders Olsson, Göteborg.
På torsdagen finns möjlighet för deltagarna att välja mellan fyra olika seminarier med rubrikerna Att vinna asylsökande och nysvenskar, Den vanliga församlingens möjligheter, Hur förbereder och genomför man en bra predikan? och Hur leder man team och utvecklar sina medarbetare?
På konferensens sista förmiddag blir det intervju och samtal med hockeytränaren Per Hånberg. I avslutningssamlingen talar Urban Ringbäck, pastor i Smyrna Göteborg. Under dagarna leds lovsången antingen av Josefina Gniste och Samuel Hector eller av ett team från Hillsong, Stockholm.

Fotnot: För att kunna delta i konferensen krävs medlemskap i nätverket Pingst Pastor. Anmälan görs här

FOTO: NICLAS COLLÉN