Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
Resorna till Israel, som Robert Wirehag leder. riktar sig framför allt till nästa generations ledare. Robert hoppas att resorna ska ge både förnyad tilltro och tillit till bibeltexterna. FOTO: JULIA CARLSSON

Resorna till Israel, som Robert Wirehag leder. riktar sig framför allt till nästa generations ledare. Robert hoppas att resorna ska ge både förnyad tilltro och tillit till bibeltexterna. FOTO: JULIA CARLSSON

PASSION

Att väcka passion för Bibeln och bibelläsning. Det är det övergripande syftet med resorna till Israel som har nästa generations ledare som målgrupp.

– Bibeln är min passion och har varit det länge.
Det säger Robert Wirehag, som är en av pastorerna i Uppsala Pingstkyrka. I oktober ledde han en resa till Israel riktad till unga människor, de flesta verksamma som pastorer eller ledare i sina sammanhang.
Resan skedde i samverkan med Pingst – fria församlingar i samverkan och församlingen Europaporten i Malmö. En tidigare resa har gjorts i samarbete med Pingstkyrkan Västerås och till sommaren blir samarbetspartnern Umeå pingstförsamling.
– Målet är att nå nästa generations ledare och inspirera dem till bibelläsning, säger Robert.

GENOM ATT LÄSA BIBELTEXTERNA på plats och också konkret uppleva hur det är att vandra i öknen, i bergen, bada i källorna och rida på kameler går bibeltexterna från svartvitt till färg, menar Robert.
– Många förkunnare har lite dåligt självförtroende, säger han. De kanske inte har en dramatisk frälsningsupplevelse eller en lång utbildning, men på en sådan här resa kan de få förnyad tilltro och tillit till bibeltexterna.
Det Robert drömmer om är att de upplevelser en sådan här resa ger med en riktig bibelboost ska göra avtryck och leda till något också på hemmaplan.
– Jag hoppas ju på en större hängivenhet och i förlängningen till väckelse. En viktig del i resorna är också att uppmuntra människor i deras kallelse.
En veckas gemenskap med många olika starka upplevelser fungerar också ofta själavårdande, oväntade gudsmöten och tårar hör till och ett fortsatt nätverkande blir självklart.

Vad tycker du var resans höjdpunkt?

Tommy Svensson, Storvreta
– Det är svårt att säga en enda sak. Men det är nog Jerusalem, där förstår man både dåtid, nutid och framtid. Skulle man inte fått den upplevelsen så skulle det kännas fattigt någonstans, för då finns det ingenting som knyter ihop det.
Sara Klintemyr, Uppsala
– Höjdpunkten för mig var att få vara i beduinlägret, och få vara ute i öknen och kolla på stjärnhimlen, och att sova utomhus, precis som de gjorde förr i tiden.
Sara Nyman, Uppsala
– Det är svårt att välja ett tillfälle, då många platser vi besökt gjort Bibeln mer levande. Men något som berörde mitt hjärta var när vi var i Magdala, där vi besökte en kyrka med en pelarsal som hedrade de kvinnor som följde och tjänade Jesus.
ENKÄT: JULIA CARLSSON

image description
Läsning på plats

Att läsa Saligprisningarna på bergssluttningen ner mot Gennesarets sjö ger en extra dimension till texterna.
FOTO: JULIA CARLSSON

image description
Gruppbild

Den senaste resan ordnades i samarbete med pingstförsamlingen i Malmö. Nästa resa, som blir i juni 2018, sker i samarbete med Umeå pingstförsamling. FOTO: JULIA CARLSSON