Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

På plats i nya lokaler

I början av mars gick flyttlasset från Flemingsberg i Huddinge kommun till det nya kontoret vid Alviks torg i västra Stockholm. Här samsas nu alla pingstorganisationerna i ett nyrenoverat storkontor ett stenkast från Mälarens strand och granne med Ekumeniska centret.

Försäljningen av Pingsthuset i Flemingsberg till Real Option som i sin tur hyr ut och förvaltar fastigheter till Engelska skolan stötte på patrull i slutet av förra året på grund av en kraftledning nära fastigheten, vilket hindrade ansökan om bygglov.
Problematiken kring strålning från kraftledningen löstes i slutet av februari, men vid denna tidnings pressläggning var de formella byggloven ännu inte klara och därmed hade inte köpet gått igenom. Men fungerar allt som det ska har det gamla Pingsthuset nya ägare från och med 1 april.
Och om köpet ändå av någon anledning skulle gå i stöpet så finns andra intressenter redan i kulisserna.
Osäkerheten kring försäljningen har dock inte påverkat planeringen och genomförandet av flytten av kontoret. Den skedde som planerat och tillträde till de nya lokalerna gavs den 1 mars.
Den första avdelningen som flyttade var ekonomiavdelningen och veckan efter följde de andra avdelningarna efter. Innan flytten bjöds på avskedsfika i Flemingsberg med tårta dekorerad med bild av Pingsthuset och tacksägelseår för de år som gått.
Den 11 mars var första riktiga arbetsdagen på kontoret i Alvik.
Ä Det känns spännande att flytta. Jag tror också det är ett viktigt uttryck för viljan att förändra. Trots att Pingsthuset
byggdes med stor entusiasm och enhet så sitter vi inte fast i byggnader utan är beredda att dra vidare, säger pingstföreståndare Pelle Hörnmark.
Ä Den vision som formade Pingsthuset tar vi med in de nya lokalerna, nämligen att med större enhet och gemensamhet
får vi större slagkraft i viktiga satsningar för att evangelisera vårt land och världen. Nu sitter förhoppningsvis ett gemensamt Pingst inte i en byggnad utan i våra hjärtan och tankar.
Nu är samtliga pingstorganisationer samlade i ett stort luftigt storkontor med gemensam matsal, lobby, reception och
sammanträdesrum.
Lokalerna ligger vid Alviks torg, ett stenkast från tunnel- och tvärbana och med närhet till Bromma flygplats. På våningsplanen ovanför Pingst ligger Ekumeniska centret, vilket innebär att en stor del av administrationen för Sveriges kristenhet nu finns samlad på samma adress.
Den 25 mars blir det invigning av Pingsts nya lokaler mellan klockan 15 och 17. Besökarna får möjlighet att titta runt
i lokalerna och äta tårta och dricka kaffe.