Anmälan till Pingst Ledare har öppnat

På lägret får alla vara med på sina villkor.

ULRIKA STORM har tillsammans med sin dotter Kristina varit med på många gemenskapsläger på Furuboda. Bakom dem står Pingst Omsorg.

Varför åker du på gemenskapsläger till Furuboda?
–Därför att det är väldigt viktiga dagar för mig och min familj.
Vad betyder det för dig och din familj?
– Det brukar vara jag och min dotter Kristina som deltar och ibland något av hennes syskon också. Kristina blir välkomnad till en plats där hon kan vara, där allt är anpassat utifrån hennes behov. Det är i sig fantastiskt, men sen är det den här extra dimensionen också. Vi som deltar i lägret får inte bara möta och lära känna varandra, utan också möta Gud. Den kristna atmosfären är väldigt värdefull.
– Vår dotter Kristina har inget tal, men kretsen runt omkring henne, inte minst hennes assistenter, noterar att hon har mycket mer energi än vanligt efter veckan på Furuboda. Det är semester för henne och hon mår så bra där. Man får också hjälp med allt det praktiska en sån vecka och det är också en viktig faktor.
– Vi möts i en föräldragrupp och det pågår olika aktiviteter och det är lätt och enkelt att knyta kontakter med de andra deltagarna, vilket också betyder mycket och är viktigt.

Hur många gånger har du varit med?
– Oj, det måste jag räkna på. Sedan början av 2000-talet har vi varit med, minst i 15 år.
Vad får dig att återkomma?
– Det är så fantastiskt att få vara med om det lilla mötet mellan människor i det stora. Vi är på Furuboda samtidigt som andra grupper, men utgör en nära del i det stora. Mötet mellan människor på en gemenskapsvecka brukar vara lagom många.
Hur fungerar anläggningen?
– Strålande, skulle jag säga. Hit kan man komma med alla tänkbara behov, hela spektrat, och få dem tillgodosedda. Man mår väldigt gott i miljön där och man kommer gärna tillbaka.
Har du något särskilt starkt minne från något läger?
– Kanske inte precis ett minne, men de gemensamma samlingarna efter frukosten, där alla kan vara med är väldigt fina. Inte så märkvärdiga kanske, men så fina.
– Sen är det alltid en nattvardskväll under veckan, där precis alla också kan vara med. Det är oerhört starkt att få dela det viktigaste av allt på det viset. Det blir speciellt och jag tycker att man möter Gud på ett särskilt sätt en sådan kväll. Vi bara möts där allihop, precis som vi är och oavsett hur vi är, möts vi som människor.
Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att åka på gemenskapsläger?
– Jag tycker förstås att man ska anmäla sig. Förutom själva lägret och allt vad det innebär, så ligger Furuboda i en fantastiskt vacker del av Sverige. Det ligger nära Österlen och mycket fin natur. Som familj är det väldigt läkande att vara med och ger en möjlighet att också dela med andra deltagare det som är svårt, om man vill. Och
att inse att det också finns guldkorn även i det som kanske kan vara sorgligt.