Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

På barnens eget årsmöte duggar förslagen tätt

* Bygg ut församlingsvåningen! * Låt barnen vara först i allt! * Mera glassfester! När barnen har årsmöte duggar förslagen tätt.

Numera är det tradition i Filadelfiaförsamlingen i Sollentuna att barnen har årsmöte en trappa ner samtidigt som de vuxna är med om sitt.
Den här gången deltar barn mellan 3 och 13 år. I åldersindelade grupper får de först samtala om vad de tycker om att göra i kyrkan och också berätta om det är något de vill ändra på.

Mer glass och popcorn
När alla samlas igen blir det rapport. Allmänt gäller att man tycker om att fika, ha glassfest, leka lekar och se på film.
– Mer glass och mer pop corn i söndagsskolan, tycker den allra yngsta gruppen, som också gillar när de får klä ut sig.
– Vi borde få gå till söndagsskolan tidigare, tycker en lite större tjej. Det blir för mycket vuxensnack där uppe. Ibland blir det så tråkigt så man vill somna.
– Och så borde vi bygga ut församlingsvåningen, säger en kille. Det är ju så trångt där att man nästan inte får plats.
– Och barnen borde alltid få gå först i köerna, fortsätter han.
Barnpastor Sara Elvin summerar och antecknar och rapporterar sedan vidare till de vuxna på församlingsmötet vilka önskemål som kommit fram.

Färger blir böner
När tyckardelen i årsmötet är avklarad blir det förstås dags för lekar. Den här gången med stora och små barn tillsammans och ganska ofta tävlingar mellan killarna och tjejerna.
Vem äter fortast upp ett godissnöre utan att hjälpa till med händerna till exempel och vilket lag ritar det finaste konstverket?
Allra sist blir det åldersindelning igen och bön med hjälp av Ahlgrens bilar i rosa, grönt och vitt. En färg blir bön för mamma, en för pappa och en för syskon och andra släktingar.