Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Omväxling och ansvar

Sommaren är en tid som ska innehålla mycket. Vi har ofta höga förväntningar på de korta semesterveckorna.

De ska fyllas med allt det som vardagen inte har utrymme till, både vila och exotiska upplevelser, tid att dra sig undan med en god bok och tid att umgås med alla dem man vill hinna träffa, tid för reflektion och kanske också tid för något av alla de där projekten som man har tänkt att man ska göra någon gång.
Ibland kan det vara själva omväxlingen som ger rekreation, att man gör någonting annat än det som de vanliga hjulspåren innebär. Omväxling förnöjer, heter det ju.
För en del sommarfirare innebär ledigheten ett ökat engagemang i församlingen där man har sitt sommarboende. Läs om hur pingstkyrkan i Borgholm satsar under sommarhalvåret tack vare de sommarölänningar som engagerar sig och tar ansvar för olika verksamheter.
För några av pingsts profiler innebär den här sommaren ett avslut. Läs intervjuerna med Pelle Hörnmark och Ingrid Svanell, som båda avslutar sina tjänster efter många år. Framtiden för dem är när denna krönika skrivs inte känd. Och läs om Rådslaget som under pingsthelgen både valde ny föreståndare och tog viktiga beslut om framtiden för rörelsen.
För den som vill planera framåt finns fortfarande chansen att dra igång en församlingsbibelskola till hösten. Läs om pingstkyrkan i Kaxholmen, där deltagarna tyckte att den gemensamma läsningen i gruppen gav dem nya insikter.
Daniel Alm, nytillträdd föreståndare för Pingst, skriver undervisning om tillbedjan.
Och missa inte bok- och musiktipsen, om de där lata dagarna i hängmattan behöver lite extra inspiration. Ta gärna med tidningen också på läslistan.