Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Olika men ändå lika

En del gillar sol. Andra föredrar snöstorm. Några vill bara lyssna på opera. Andra går igång på pop. En del har faiblesse för mode, andra bryr sig bara om ifall kläderna är bekväma. Ja, så här skulle man kunna fortsätta i all oändlighet. Men ni vet ju redan, likaväl som jag, att vi människor är olika. Men att vi samtidigt är så lika. Oavsett var vi bor eller hur vi ser ut så behöver vi gemenskap med andra människor, vänner, värme och närhet.
I den här tidningen kan du läsa flera exempel på hur olika åldrar, musikstilar och folk- och språkgrupper kan mötas.

VISST VILL UNGDOMAR TRÄFFA varandra, men kanske underskattar vi ibland det som en äldre person kan ge till dem. Och hur bra en viss musikstil än är så kan det väl aldrig vara fel att utmana sina öron med något nytt.
Självklart är det viktigt att människor får lyssna till evangeliet på sitt eget språk förmedlat på ett sätt som når fram i deras kultur, men det är ju också väldigt spännande när vi på olika sätt kan mötas över språk- och kulturgränser kring en gemensam tro.
När jag för länge sen jobbade som au pair i London brukade jag gå till en liten kyrka, dit folk från hela världen hittade. varje söndag var det lite som ”Jesus älskar alla barnen” när man kom dit och mötte kineser, japaner, jamaicaner, skottar, walesare, irländare, engelsmän, lankeser, indier och så vidare i en skön blandning. Det som förenklade då var väl att vi alla hade engelskan gemensamt, men för mig är det hur som helst en väldigt fin bild av Guds världsvida församling, som jag burit med mig hela livet.

TÄNKVÄRT ÄR OCKSÅ DET Carla Widén skriver i sin undervisningsartikel: Kanske skulle kyrkorna inte behöva tänka så mycket på att integrera ”immigranter” eller ”flyktingar” eller ”minoriteteter”, eller ”etniska grupper”, utan mer på att välkomna folk i allmänhet.
Min förhoppning är att du ska hitta mycket intressant läsning i det här numret av Pingst.se, som ju också innehåller reportage från nystartade Pastorsakademin och nyheten att till hösten 2011 drar den nya pastorsutbildningen igång, med Pingst, Alliansmissionen och Evangeliska frikyrkan som huvudmän.