Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Nyhemsveckan fyller hundra

Sommartid är konferenstid, och snart är det dags igen för Pingströrelsens stora mötesplatser. Som vanligt är Nyhemsveckan först ut, och strax därefter är det dags för Lapplandsveckan.

Nyhemsveckan, som firar hundraårsjubileum i år, går av stapeln den 17–26 juni. De första dagarna är det ungdomskonferens med temat ”Kärleken är …”, och på måndagen tar sedan huvudkonferensen vid. Men det blir också mycket program för barn och ungdomar även under resen av veckan.
En nyhet för året är samlingar med temat ”Unika möten”, med särskild inriktning på barn och unga med funktionsnedsättningar. Initiativtagare är Rickard Lundgren från Katrineholm.
Bland de internationella gästerna finns pastor Nick Park, som medverkade på Pingst Pastor i februari och som driver Irlands första mångkulturella församling. Han kommer att tala i kvällsgudstjänsten på torsdagen. Även Egil Svartdahl från Norge kommer att medverka under tisdagen och onsdagen.
Bland övriga medverkande finns också Anethe Carlsson och Marica Reid som håller i varsitt bibelstudium. I avslutningsgudstjänsten talar Daniel Alm.
Under eftermiddagarna återkommer seminarier med rubriken ”Tänk själv – tänk tillsammans” där olika frågor bearbetas, och där medverkar på tisdagen poeten Ylva Eggehorn på temat ”Leva överlåtet hela livet”, och på torsdagen direktor Niclas Lindgren från PMU på temat ”Mötet med den lidande kyrkan”.
På midsommarafton blir det traditionsenligt firande med sång och dans kring midsommarstången, och på kvällen kommer Carola att hålla en konsert i stora hallen kl 22.00.
Hundraårsjubileet kommer att firas med en jubileumsfest på midsommardagen kl 14.00, och under hela veckan kommer det att finas en jubileumsutställning på plats med bilder från de år som har gått. P midsommardagens kväll blir det en jubileumsgudstjänst under ledning av Marina Andersson och Urban Ringbäck.
För barnen blir det möten och aktiviteter i åldersanpassade grupper med start på måndagen.
Fotnot: Se hela programmet på www.nyhemsveckan.se