Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Nyhemshallen invigd

Nu är den nybyggda Nyhemshallen invigd. – Jag ber om Guds välsignelse över alla som kommer använda den här hallen, oavsett om det är mötesverksamhet eller sport, bad Per-Åke Enström, pastor i Betaniaförsamlingen Nyhem vid invigningsceremonin, som samlade omkring 2 000 personer.

Bygget av Hallen, som blir hem- och träningsarena för Mullsjös innebandylag och också den stora samlingshallen under Nyhemsveckan, inleddes i augusti förra året. I februari hölls invigningen.
Vid matcher kommer omkring 2 000 personer att kunna titta på. När lokalen används för samlingar under Nyhemsveckan kommer cirka 3 400 personer att få plats. Och då får de sitta på fina klädda stolar. Per-Åke Enström var glad och entusiastisk inför invigningen.
Ä Det är fantastiskt roligt med det här samarbetet vi har och att i den här lilla kommunen kunna knyta ihop olika verksamheter.
Nu ser han fram emot årets Nyhemsvecka och samlingarna i en ”fantastisk lokal med mycket fin komfort”.
Vid invigningsceremonin den 22 februari klipptes inga blågula band. Däremot knöts band ihop för att markera att hallen förenar Betaniaförsamlingen, Mullsjö Kommun, Föreningen Nyhemsveckan, Gymnasieskolan, Mullsjö Allmänna Innebandysällskap och Nyhemshallen AB.
Driften säkrad
Kostnaderna för hallen kommer att landa någonstans mellan 17 och 18 miljoner kronor. Av detta har Betaniaförsamlingen satsat fem miljoner och en lokal näringsidkare resten. Om tio år ska de resterande pengarna vara utlösta och då kommer lokalen att ägas helt av Betaniaförsamlingen och Nyhemsveckan.
Kommunen hyr lokalen året om och därmed är driften av lokalen säkrad.
Ä Alla tjänar på detta, säger Per-Åke Enström och påpekar att den politiska enheten i kommunen var total om att hallen skulle byggas.