Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Nyhem och Lappis - platser för Gudsmöten

Nyhemsveckan fortsätter på den inslagna vägen och synkroniserar de tre spåren Barn, Ungdom och Vuxen. Lappis hålls i år på temat ”Om du visste vad Gud har att ge!”

Nyhemsveckan inleds som vanligt med en ungdomshelg, i år på temat ”Everlasting”. Nicklas och Lydia Mörling, Carl-Henric Jaktlund, Tomas Sjödin och Christian Liljegren är några av de medverkande talarna. Veckan pågår mellan 15 och 24 juni.
Förra året gjordes programmet om så att barn, ungdomar och vuxna skulle känna att de deltog i samma Nyhemsvecka. Alla spåren har samma starttid på förmiddag, eftermiddag och kväll, vilket underlättar för familjer som deltar. Förhoppningen är att Nyhemsveckan ska vara en plats där familjer möter Herren tillsammans, och där tron och verktygen stärks för fortsatt gemenskap i den lokala församlingen.
På eftermiddagarna hålls seminarier i olika ämnen, exempelvis om socialt ansvar, församlingsplantering, relationer och sociala medier.
På kvällarna kommer fyra olika församlingar att ansvara för gudstjänsterna och åskådliggöra hur de tänker och arbetar för att nå nya människor med evangelium.
Midsommarhelgen innehåller som vanligt en festival och kvällsmöte med LP-vännerna. På midsommardagen är det familjematiné på eftermiddagen och kvällsmöte med Hillsong Stockholm. På Nyhemsveckans avslutningsgudstjänst predikar Carl-Erik Sahlberg.
Hela programmet och annan information finns på www.nyhemsveckan.se

Lappis pågår mellan 1Ä8 juli, från söndag till söndag alltså. Linnea och Mattias Sennehed, Ulrik Josefsson, Berit Simonsson, Olof Holmgren, Göran Lennartsson och Pelle Hörnmark är några av talarna.
Årets övergripande tema är ”Om du visste vad Gud har att ge” och värdpastor Jörgen Fahlstedt skriver på veckans hemsida bland annat så här: ”Oavsett vem du är och hur du betraktar din Gudsrelation så vill vi att våra olika samlingar kunde få hjälpa dig fram till en tro som bär i din vardag. Detta långt efter att festivalen är avslutad.”
Precis som förra året kommer dagarna att vara indelade i tre block; Bön och bibel, I praktiken och Upplevelse. En rad olika seminarieämnen kommer att behandlas under eftermiddagarna.
Allmän information om veckan och programmet finns på www.lappis.se