Nya Tillsammansambassadörer

I september fick ytterligare 25 personer intyg på att de deltagit i Tillsammansambassadörsutbildningen. Vid tre tillfällen under ett och ett halvt år har de mötts för att få konkreta verktyg för att förstärka relationer i församling, familj och samhälle.

På schemat har ämnen som grupprocesser, praktisk träning i att leda äktenskaps- och familjekurser, kris och utveckling, samtalsmetodik, förlåtelse Ä försoning, misshandel i äktenskap, när livet gör oss illa och Bibelns syn på äktenskap och familj stått.
Mellan de olika kurstillfällena har deltagarna läst litteratur och gjort egna arbeten, som sedan redovisats vid träffarna.
Som kursledare har Cilla Stjernberg, projektledare för Tillsammans fungerat. Till sin hjälp har hon haft andra lärare med professioner som psykolog, lärare, terapeut, pastor och kurator.
I november startade ännu en kurs för Tillsammansambassadörer, där 22 personer deltar. De är i olika åldrar, både män och kvinnor, representerar många olika yrkeskategorier och kommer från hela Sverige.