Nya sånger i Nyhemshallen

Det nya albumet Vi vill följa dig innehåller 13 helt nyskrivna sånger på svenska tänkta att sjungas gemensamt. På Midsommardagens eftermiddag får publiken i Nyhemshallen inte bara vara med och sjunga sångerna, utan också veta mer om hur de kom till.

På årets rådslag fick alla deltagarna ett exemplar av skivan och nothäftet med sig hem. Det handlar alltså om skiva nummer två i Ny Musik i Pingst-projektet, uppföljaren till Bara Jesus, som kom ut för ett par år sedan.
– Jag hoppas att sångerna i projektet leder till att vi i Pingströrelsen får växa samman ännu mer, säger Samuel Hector.
Han har precis som med förra skivan arbetat tillsammans med Ida Möller, Eric Liljero och BoGöran Leckström. Skivans producenter är Mike Eriksson och Emil Sydhage.
Den här gången har teologer både fått vara med och ge synpunkter på vad de tycker det behöver sjungas mer om, och granskat de färdiga texterna teologiskt. De flesta sångerna på det nya albumet skrevs i samband med en låtskrivarhelg i höstas, men några är också utvalda bland de över 100 sånger, som skickades in till projektet.
Fotnot: Samlingen med de nya sångerna i fokus hålls i Nyhemshallen klockan 15.00 på Midsommardagen. Albumet finns att köpa i Pingsts webbshop.