Nya medlemsförsamlingar i Trossamfundet Pingst

Rådslaget välkomnade åtta nya församlingar som medlemmar i Riksföreningen och Trossamfundet Pingst – fria församlingar i samverkan.

Dessutom välkomnades tio församlingar, som tidigare enbart varit medlemmar i Riks föreningen, som nya medlemmar i trossamfundet.
De åtta nya medlemsförsamlingarna är Pingstförsamlingen i Adelöv, Centrumkyrkan i Flen, Horda Frikyrka, Charisma i Höör, Hillsong i Stockholm, Filadelfiaförsamlingen i Sunne, Tjugofyrakyrkan i Tullinge och Vetlanda Bibelcenter.

De tio församlingarna som nu valt att också bli medlemmar i Trossamfundet är Pingstförsamlingen i Bredaryd, Filadelfiaförsamlingen i Ekshärad, Filadelfiaförsamlingen i Gällivare, Filadelfiaförsamlingen i Hudiksvall, Filadelfiaförsamlingen i Kinna, Pingstkyrkan i Kungsbacka, Pingstförsamlingen i Lindesberg, Mariestads pingstförsamling, Vindelådalens pingstförsamling samt Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik.
Enligt den ordning som nu råder blir församlingar som ansöker om medlemskap i Pingst både medlemmar i Riksföreningen och i Trossamfundet.
Till att börja med var ordningen dock annorlunda och därav följer att det blir två olika listor.