Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Nya mediemissionärer behövs

Att få höra evangeliet om Jesus Kristus, vem han är och vad han har gjort, borde vara en mänsklig rättighet. I mer än 2000 år har den kristna kyrkan levt med uppdraget att gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar. Vi gläds åt att evangeliet spränger gränser som kanske aldrig förr. Men trots det återstår det omkring 6000 folkgrupper som inte har fått chansen att ta ställning till Jesus. Människor som lever i totalt mörker. Bortanför en rimlig chans att höra om Jesus. Vi kallar dessa platser ibland för stängda. Men faktum är att för evangeliet finns inga stängda områden eller folk. På varje plats finns det öppna hjärtan. Människor som om de fick en chans, är beredda att påbörja en resa att upptäcka Jesus. Jag och mina medarbetare brinner för att så många som möjligt, så fort som möjligt, ska få chansen.

MED MEDIA SER VI det möjligt att nå dit kanske ingen missionär kan resa, och medias möjligheter som verktyg i missionsuppdraget har aldrig varit större. Fortfarande är det så att i vissa länder kan en gammal transistorradio vara den enda rösten utifrån. I länder som Jemen, Afghanistan och Pakistan är det människor som varje dag får höra evangeliet på det sättet. Men på många andra platser går medieutvecklingen rasande fort. Genom mobila och sociala media är vi med och förmedlar evangeliet bokstavligen ner i fickan på människor. Nya media möjligheter öppnar sig snabbt, inte minst i världens storstäder där vi når en ung generation.
I Turkiet var vi med och startade en ny ungdomskanal för Youtube före årsskiftet. På bara några veckor hade man över 20 000 följare och redan har människor blivit frälsta och grupper startats.

ETT AV VÅRA STÖRSTA behov och böneämnen är att vi ska kunna ta vara på alla dessa nya möjligheter. Förr skickade vi ut radiomissionärer. Nu behöver vi se en ny våg av nya mediemissionärer. Både svenska och nationella ledare. Med Rom 10:14–15.