Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Ny utbildning för familjeambassadörer

Tillsammans startar en ambassadörsutbildning i samarbete med Kaggeholms folkhögskola i höst. Målet är att församlingarna ska skicka två representanter som vill arbeta med relationsfrågor. Undervisningen kommer att kretsa kring äktenskap, föräldraskap och relationer. Några av lärarna är Alf B Svensson, Britt Sandberg, Ingrid Svanell, Patric Forsling och Cilla Stjernberg.

–?Jag tycker det är en viktig prioriteringsfråga att församlingarna ger sina ambassadörer denna utbildning, säger Ingrid Svanell, verksamhetsansvarig för Pingst nationellt.
Utbildningen är upplagd på tre terminer. Tre dagar vid varje tillfälle, 13 -15 november 2008, samt mars och september 2009. Mellan utbildningstillfällena får ambassadörerna pröva sina kunskaper i den lokala församlingen och sedan komma tillbaka och möta experter som ger konkreta tips och råd. Det kommer att bli en mycket praktiskt inriktad utbildning.

Fullsatt på kurser
–?Församlingarna har verkligen visat att de vill ha Tillsammans och är beredda att satsa så därför vill vi hjälpa dem så mycket vi kan. Det har varit fullsatt i många kyrkor under året då flera vill vara med på våra äktenskaps- och föräldrakurser, säger Cilla Stjernberg, projektledare för Tillsammans.
Antalet platser på Tillsammans ambassadörsutbildning är begränsat. Intresseanmälan görs till info@tillsammans.pingst.se