Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Ny serie från TV Inter

Nu har TV Inters helt nya programserie En dag med börjat läggas ut på nätet. I premiärprogrammet får tittarna möta Terese Fredenwall, som blev känd för den stora allmänheten när hon deltog i Melodifestivalen i våras.

Ä Vår förhoppning är att människor ska titta på programmen och sedan dela dem vidare med vänner och bekanta, så att budskapet om Jesus får spridning, säger Roger Svanell på TV Inter.
I programserien En dag med får tittarna följa en känd personlighet under en dag och via det samtal och de frågor som ställs få reda på hur Jesus påverkar det dagliga livet.
Ä Det är en väldigt rolig utmaning att få hänga med en person under en hel dag och få ta del av vardagen ser ut, men också få höra om personens tankar, känslor och bakgrund. Det blir stundtals ganska hudlöst och det är precis det vi vill med den här serien. Att tittaren ska få lära känna en intressant och spännande person, men också höra hur den resonerar och tänker kring stora frågor om Gud, tro och att leva i ett sekulariserat samhälle, säger Johanna Litsgård Lebourne, som tidigare jobbat som reporter på SVT och TV4, och som producerar serien.
Terese Fredenwall, som är en flitig låtskrivare med ett starkt socialt engagemang, berättar till exempel om hur det är att vara kristen i musikbranschen och om hur hon lärt sig hantera sin panikångest.
Programmen läggs ut på tvinterplay.se, på Youtube och på tidningen Dagens webb-tv. De är en halvtimme långa, men kommer också att presenteras i kortare versioner, som är lättare att dela.
Ä Vi vill göra en serie somman ska kunna dela med sig av i sitt Facebookflöde eller mejla till någon vän som är nyfiken på vanliga och ovanliga människor som berättar om hur tron påverkar dem i vardagen, säger Johanna Litsgård Lebourne.
För det är just delningen som är poängen.
Ä Att dela, eller länka är faktiskt ett nytt sätt att evangelisera, konstaterar Roger Svanell. Vår förhoppning är att programmen ska delas så fler och fler upptäcker hur tron på Jesus påverkar och förändrar människors vardag.
Ä Målsättningen är det ska pendla mellan stort och smått, roligt och allvar, säger Johanna Litsgård.
Ä Vi fokuserar ju på personens berättelse och den är verkligen värd att berättas. Jag har skrattat, fått tårar i ögonen, och förundrats när vi har spelat in och under klippningen.
Varje månad kommer ett nytt program att läggas ut. I oktober får tittarna stifta närmare bekantskap med ståuppkomikern Jonas Helgesson, och i november är det opinionsredaktören Elisabeth Sandlund som porträtteras.