Ny musik i Pingst i maj

Den här våren spelas ett uppföljningsalbum till skivan Bara Jesus in. Den nya cd:n Vi vill följa dig släpps i maj och kommer precis som förra skivan att innehålla helt nyskrivna sånger, tänkta att sjungas unisont av hela församlingen.

Sammanlagt handlar det om 13 helt nya sånger på svenska, samtliga granskade teologiskt. De flesta av dem är skrivna under ett låtskrivardygn i höstas, de övriga utvalda bland över 110 andra sånger som skickats in till det nya Musik i Pingst-projektet. Det förra albumet, Bara Jesus, släpptes 2015 och har blivit en stor framgång. Det har sålt bra – omkring 4 000 ex av cd:n och 1 500 nothäften – men det är inte det viktigaste, menar Samuel Hector, musikkonsulent i Pingst.
– Syftet med den var ju att skapa musik som för oss samman som rörelse, ny musik som lyfter församlingar och ger lovsångsledare någonting att arbeta med.
Det är också målet för uppföljaren Vi vill följa dig. Albumet går att förbeställa via Pingsts webshop, där också nothäfte med alla sånger finns till försäljning.

Precis som förra gången är det förutom Samuel Hector även Ida Möller, Eric Liljero och Bo-Göran Läckström som utgör projektledningen. Producenter är Mike Eriksson och Emil Sydhage.
– Vår tanke har varit att det ska vara sånger som går att sjunga tillsammans, inte sånger för solister, säger Samuel Hector.
Och så ska det vara låtar som går att göra i både stora och små sammanhang.
En del av sånginspelningen till skivan gjordes en kväll i början av mars i Citykyrkan i Stockholm, då cirka 100 lovsångssångare från olika delar av Sverige deltog. På midsommardagen klockan 15.00 kommer hela samlingen på Nyhemsveckan att fokusera på de nya sångerna. De kommer förstås att sjungas, men det blir också presentation av tankarna bakom dem och hur några av upphovsmakarna tänkt.

Fotnot: Nothäftet med de nya sångerna kommer att finnas klart till årets MÖT-konferens, som hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg i månadsskiftet april/maj.