Nu har Thomas tid för ideella uppdrag

Thomas Wilhelmsson från Vrigstad är valberedningens förslag till ny ordförande för styrgrupp Pingst Utbildning. – Det är ett intressant uppdrag, som jag ser fram emot med spänning, säger den före detta revisorn, som nu har både tid och engagemang för uppdraget.

Efter att ha varit verksam som revisor i 40 år valde Thomas Wilhelmsson att gå i pension för drygt ett år sedan trots att han inte riktigt har åldern inne för det. Han blir 63 i höst och ägnar nu stor del av sin tid åt uppdrag på ideell basis vid sidan av ett och annat konsultuppdrag och uppdraget att vara nämndeman.
Ä Det var ett gammal beslut att trappa av som revisor för att skapa tid för ideella uppdrag, säger han.
Han är pingstvän sen barnaåren och döptes som 15-åring.
Ä Jag kan rörelsen rätt bra, säger han, men konstaterar också att han inte är särskilt känd på riksplanet.
Ä Jag har ju lagt mitt engagemang framför allt i min lokala församling hittills, säger han.
Thomas Wilhelmsson har i många år varit ordförande i pingstförsamlingen i Vrigstad och utifrån den positionen fungerar han som mentor åt församlingens ungdomsledare, som studerar på Akademi för ledarskap och teologi, ALT.
Ä Det är ett riktigt trevlig uppdrag, säger han, och genom det har jag också lärt känna pingstfolkhögskolorna eftersom ALT är kopplat dit. Andra kopplingar till pingstskolorna är att hans dotter gått på Bibelskola Väst, en utlokaliserad kurs från June.
Redan för ett år sedan ville valberedningen ha honom till detta uppdrag.
Ä Men då tyckte jag det var lite häftigt att anta det, att liksom gå från inget till ett ordförandeuppdrag, säger han.
Så vid förra årets Rådslag valdes han in som ledamot i Styrgrupp Utbildning och känner att han under det år som gått både lärt sig massor och blivit ordenligt insatt i arbetet.
Ä Och jag vet att det är en engagerad styrelse, vilket jag tycker är viktigt, säger han och gör kopplingen till församlingsordförandeuppdraget.
Ä Det är dessutom ett väldigt trevligt gäng.
Om Rådslaget väljer honom blir han som ordförande i sin styrgrupp också invald i Pingststyrelsen. Så det kommande året kommer att innebära en hel del resor från Vrigstad till sammanträdena, som oftast hålls på pingstkontoret i Alvik. Helt okej, menar han.
Ä Jag har ju tid till det nu. Jag ser verkligen fram emot det och tycker det ska bli väldigt intressant.
Han och hustrun Gudrun har två utflugna barn, och hon är också på väg att lämna sitt jobb som speciallärare för att bli pensionär.
Thomas Wilhelmsson är en man med många intressen, berättar han, och nämner till exempel fritidshuset ganska nära hemmet i Vrigstad, som han gärna tillbringar tid i och där han fiskar, jagar och tar sig en och annan åktur på HD:n.
Ä Och så läser jag mycket, säger han. En av de senaste var Det händer när du vilar av Tomas Sjödin.
Fotnot: Mandattiden som ordförande är ett år. Sedan förra året har uppdraget legat på Gunnar Crona, som var helt införstådd med att hans mandattid skulle bli kort.