Nu är Pingsthuset sålt

Den 7 maj blev köpekontraktet för Pingsthuset i Flemingsberg äntligen undertecknat och klart. Real Option, som redan i höstas ville köpa fastigheten lyckades till slut lösa frågorna kring bygglov och kraftledningar, som satte käppar i hjulet för affären.

Det var en lättad och nöjd Peo Larsson, som ett par dagar efter årets Rådslag kunde meddela att denna segdragna fråga nu äntligen fått sin lösning. Köpeskillingen är 34 miljoner kronor.
Ä Känslan är ju översvallande, säger han. Frågan blev ju en ”långbänk” efter att problemen med en kraftledning och strålningsrisken uppdagades.
Real Option tecknade redan i höstas köpekontrakt med Pingst angående fastigheten i avsikt att börja bygga om lokalerna till skola med början 1 december. Bygglovet hindrades dock av att en kraftledning låg för nära lokalen.
Beskedet om detta fick Peo Larsson under allhelgonahelgen och han tvingades strax före nyår att återföra handpenningen. Viljan hos Real Option att köpa fanns dock hela tiden kvar och under vintern har företaget arbetat hårt med att lösa denna fråga.
Ä Det har varit många turer, allt ifrån att köparen nästan ”kastat in handduken” till att vi nästan gett upp för att hitta en
alternativ lösning, konstaterar Peo Larsson och ger en eloge till köparen som hela tiden sökt alternativa vägar och envist kämpat för att hitta en möjlig lösning.
Real Option köper, bygger, förvaltar och hyr ut fastigheter till Engelska skolan och har nu bråda dagar med att ställa i ordning Pingsts tidigare fastighet till skollokaler.
Ä Det är väldigt roligt att vår fastighet nu blir en skola och inte enbart ett kontor.
Under den här processen var det aldrig aktuellt för Pingst att backa från planerna på att flytta kontoret till hyrda lokaler vid Alviks torg. Där finns Pingsts alla verksamheter sedan i början av mars.