"Nu är det vår tradition att åka till Viebäck"

– Det är underbart att träffa gamla och nya vänner, uppleva Gud och höra gamla rövare prisa Gud.

Marianne Nyman och hennes man Bill vill inte missa LP-konferensen på Viebäck. Den är sedan 2003 en viktig och självklar del av deras sommar och semester.
Hit åker de för att under nästan en hel vecka bo och äta tillsammans med en massa människor. Alla rummen på folk-högskolan Viebäck är alltid fullbelagda och en del deltagare kommer och bor i husvagn. De flesta deltagarna är omvända missbrukare.
Tar med nya
När Marianne och Bill första gången var med på konferensen kom de från Stenbackahemmet, där de fick behandling för sitt missbruk, blev frälsta, förlovade sig, döptes och gifte sig.

Numera bor de i Djurås i Dalarna, där de hyr vaktmästarbostaden i Filadelfia och på olika sätt hjälper till i verksamheten.
Ä Nu är det vår tradition att åka till Viebäck och vi tar med oss såna som är nya på vägen dit.
LP-konferensen på Viebäck är fylld av morgonbön, bibelstudier och kvällsmöten då mötesladan brukar vara fylld av omkring 600 besökare.
Ä Och varje år får vi vara med på dop och bröllop där också, säger Marianne.
Efter konferensdagarna brukar hon och Bill känna sig upprymda, inspirerade och fyllda av visioner inför det kommande året. Och vara ganska trötta också, för visst är det intensivt att bo och äta tillsammans så många.
Men det är det värt. Ingen sommar utan konferensen på Viebäck.

Fotnot: LP-konferenserna hålls den 23Ä28 juni på Viebäcks folkhögskola och den 11Ä15 augusti på Dalkarlså folkhögskola. Info: www.lp-verksamheten.se