Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Musikalisk bredd på konferens

Årets sång- och musikkonferens hålls den 10–12 oktober i Smyrna i Göteborg. Huvudtalare är Nettan Thulin, Peter Sandwall och Urban Ringbäck. Årets tema är Låt tusen blommor blomma.

– Smyrna är ju en härligt sprudlande musikförsamling som har många olika blommor i den musikaliska blombuketten, säger Peter Stolpestad. I år har vi också ett spännande samarbete med våra brassmusiker inom Pingst som har sin årliga konferens PingstBrass 08?parallellt i Göteborg.

Lovsång och seminarier
På sång- och musikkonferensen blir det en lovsångskväll, tre storsamlingar, en festkväll, en festgudstjänst samt möjlighet att välja bland elva olika seminarier. Seminarierna har rubriker som Att skriva nytt, Drama som förkunnar, Den sunda galenskapen, Dans i gudstjänsten, I offentlighetens ljus… och skugga.
Under PingstBrass 08 möts blåsare från hela landet för att spela tillsammans i stor blåsorkester. Blåsarna kommer också att delta på sång- och musikkonferensen.
– Musik skapas ju med ett obegränsat antal verktyg. Om det är någonstans alla verktyg bör användas så är det i våra kyrkor, säger Stolpestad.?Gud är gränslös och musiken i kyrkan likaså. Därför är det extra intressant att i år visa på bredden.
Sång- och musikkonferensen har pågått i en obruten kedja sedan 1947. Första konferensen hölls i Örebro och har sedan dess besökt många olika pingstförsamlingar. Från och med 2007 arrangerades konferensen i samarbete med Pingst och musikkonsulent Peter Stolpestad.

Riktar sig till alla
Konferensen riktar sig numera till alla som är intresserade av musik, ljudteknik, dans, drama, gudstjänstplanering och allmän kreativitet i kyrkan.
På hemsidan www.sangochmusik.se finns mer information och möjlighet att anmäla sig.
– Kom med hela ditt gäng från din församling! Det blir en garanterat trevlig utflykt, säger Peter Stolpestad.