Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

MUSIK

Följ det senaste inom det kristna musiklivet Mejla synpunkter till niklas.ekberg@comhem.se

HOSIANNA – Jul med Lutherska missionskyrkans kör
Naxos
Julen klingar, mer än någon annan högtid, av musik. I år ger Lutherska Missionskyrkans kör ett efterlängtat tillskott till julmusiken. Efter 16 år som körens ledare har Sven och Johanna Fridolfsson skickligt format en samsjungen skara av 60 röster med en klang som förundrat kritiker och lyssnare i fem tidigare skivor. Här finns nyskrivna Hosianna, folkmusiksvängigt Fröjdas vart sinne, medeltidssången I kristne och a capellan Så kom Du – samt mycket mer spännande. Inspelningen är gjord i den fina akustiken i Hemsjö kyrka och Nilentos eminenta tekniker Lars Nilsson står för inspelningen. ”Årets julskiva, utan konkurrens!” skriver Per Harling, präst, kompositör och författare. Bedöm själva!

JULSTÄMNING – Lars ”Lisa” Andersson & Jonas Carpvik
Lisamusic
Lars ”Lisa” Andersson & Jonas Carpvik är två musiker från Huskvarna som lagom till decembermörkret tänder ljus med sin nya CD ”Julstämning”. Materialet, som är en blandning av välkända julsånger och musikstycken i nya fräscha arrangemang, är hämtat från Sverige och USA med influenser av soul och jazz. Produktionen är delvis gjord i samarbete med PMU Interlife, vilket innebär att överskott av försäljningen går till hjälpprojekt i Afrika. En två veckor lång turné i södra Sverige är planerad till december.
För närmare mer information och bokning använd e-post: lisamusic@mac.com

HELIGHET OCH EN ÖPPEN FAMN – Rickard Sundström
David Media
Rickard Sundström är ett välkänt ansikte för allt fler. Under hösten har vi bland annt mött honom som lovsångsledare i årets Sång- och musikledarkonferens i Smyrna Göteborg och i samband med EFK:s Barn- och ungdomsledarkonferens. Tidigare i år lanserade David Media denna skiva, som är Rickards första lovsångsskiva i eget namn. En skiva med till största delen nyskrivet, ej tidigare utgivet, material – fångat i en liveupptagning under påskkonferensen Tre Dagar i Kungsporten Huskvarna. Rickard är lovsångsledare – inte artist eller entertainer – och är förutom flitig låtskrivare också ansvarig för Bibelskola Livskrafts lovsångsledarinriktning.

MUSIKALEN BEFRIAD – Smyrna i Göteborgs kör och
symfoniorkester med solister

David Media
Musikalen befriad visar i ett antal bilder människors unika möten med Jesus hämtade ur Johannesevangeliet. Musikalen skrevs 1973 av Peter Sandwall och Lars Mörlid för den världskända Göteborgskören Choralerna. Musikalen har nu återupplivats och genomgått en omfattande revidering och utbyggnad av kompositörerna. Instrumentationen är också bearbetad till att omfatta komplett symfonisk besättning och kompgrupp.
För den musikaliska bearbetningen och arrangemangen står en av Smyrna Symfoniorkesters dirigenter, Ingemar Tessin. Den nya versionen finns nu inte bara på en nyinspelad CD utan också med noter, regianvisningar och en singback version.

DJUPARE INFÖR DIG – KRISTINA
David Media
“En sönderslagen kruka vem använder väl den, kan den nånsin lagas och tas i bruk igen. När livet gör mig illa, vad gör DU i mig då. Vad skapar Du inom mig när ingen tittar på?”
Kristina Bergvalls sånger andas tro och vardag. Texterna rymmer både det ljus och det mörker som livet omfattar. Svåra passager i livet har påverkat tonen i sången och färgen i texterna. I mötet med hemlandssångerproducenten Andreas Runesson fanns en strävan efter ett enkelt och ärligt uttryck och det mynnade ut i detta nya album – Djupare inför Dig.
(Tips! Artikel i DN, publicerad 10 september 2005 ”Pojkväns död väckte frågor om Gud”)

SILENT STORM – Grand Central Winter
Telephone Records
”Vi vill göra bra popmusik som handlar om hela livet. Om tron, hoppet och kärleken och vårt ständiga behov att återerövra dessa tre.” Orden kommer från Paul Börjesson, en av personerna bakom ”Silent Storm”.
Tillsammans med Pelle Ekerstam, Staffan Johansson och Christian Ekwall delar de berättelser om människor, möten, f