Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!

MUSIK

Följ det senaste inom det kristna musiklivet Mejla synpunkter till niklas.ekberg@comhem.se

ÄVENTYR I GAMLA TESTAMENTET – Andreas Tärnvind
LINX MUSIC
Ska ni ut och resa långt med bil i sommar? Då kanske detta nerslag på CD-fronten kan medverka till fred i baksätet och kanske en hel del skratt för hela familjen!? Här kommer uppföljaren till förra vårens succéskiva – Äventyr i Gamla Testamentet.
Om del 1 var en musikskiva så är del 2 mer en berättelseskiva. Här sugs vi in i hisnande äventyr med hjälp av Andreas inlevelse och möter en hel del kul ljudeffekter i spår som: Skapelsen, Hanna i Templet och när David möter Goliat. Även den här gången bjuder Andreas frikostigt på ”bonus-godis” på CD-rom i form av inte mindre än två riktigt coola musikvideos; Hannas bön och Noas sång.

OBESKRIVLIG – Clas Vårdstedt
David Media
Efter den uppskattade solodebuten ”Du är min tillflykt” för tre år sedan kommer nu den efterlängtade uppföljaren – ”Obeskrivlig”. Några av er kanske redan har tagit chansen att ladda ner titelspåret exklusivt på David Medias hemsida, www.davidmedia.se. Titelspåret är textmässigt en storslagen hyllning till den Gud som vi så ofta tvingas erkänna ligger utanför våra beräkningar och beskrivningar! Tänk att Gud själv gav oss ett uttryck när våra formuleringar inte räckte till – lovsång – ett uttryck som man upplever ligger nära Clas hjärta. Skivan innehåller 11 spår, där Clas själv står för samtliga svenska texter. Förutom Clas medverkar även Viola Grafström.

TIDLÖSA PSALMER I NUTIDA TOLKNING – Vila
David Media
VILA heter en ny, spännande svensk grupp som med stor respekt och kärlek har tagit sig an kända och okända psalmer och arrangerat dem på ett högst personligt sätt. Här finns en stor potential så min gissning är att det kommer mera. Gruppens startades av sångerskan Karin Håkansson, utbildad musik- och sångpedagog, som med hjälp av musikaliska vänner bearbetar och tolkar psalmer som fortfarande har en alldeles egen plats i både kyrkor och folkhem. VILA består av kompetenta musiker; bland annat Sebastian Robertsson, Johan Tjernström, Michael Eriksson och Andreas Andersson, och när dessa förenas i detta psalmprojekt uppstår ljuv musik.

BARA I DIN NÄRHET – Pingst Jönköping
(David Media)
Pingstkyrkan i Jönköping är välsignad med en mängd begåvade musiker och sångare, vilket blir tydligt genom denna skiva som är en uppmuntran till de församlingar i Sverige som söker nya sånger för gudstjänstlivet. Skivan innehåller 14 nya lovsånger på svenska – här finns eget, nyskrivet och favoriter översatta från engelska. På skivan tycker jag mig kunna avläsa en bred anslutning från olika led och mina tankar går till Nehemja bok och bilden av olika familjer som stod ”sida vid sida” och ”skuldra vid skuldra” i arbetet på muren. Ödmjukhet och respekt inför varandras unika bidrag i arbetet – kanske är det en första nyckel till att finna vägen till den nya sången i församlingen? Sam Wohlin är en av församlingens pastorer Han var visionären bakom projektet och finns med på skivan både som musiker och solist. Till sitt stöd har han ett brett bärarlag som alla ställer sina gåvor till förfogande; tekniker, musiker, såväl som solister och körmedlemmar.

LETTING GO – Anthony Evans
David Media
Nu är uppföljaren till debutskivan Even More här och Anthony Evans ger oss en stark popplatta med hjälp av de skickliga producenterna Nathan Nockels och Matt Brownleeve.
I den nya skivan Letting Go har Anthony Evans samskrivit flera sånger med uppskattade låtskrivare som Jason Ingram, Matthew West och Ben Glover och det har gett resultat!
Sång efter sång beskriver den inre kamp som han kämpade för att representera Jesus på ett trovärdigt sätt som artist. En kamp som landade i en ny och fastare visshet om att Guds nåd inte förtjänas – den är en gåva!

BLODET & KORSET – B.I.G
Naxos
B.I.G är tillbaka med en ny skiva! Passande i dessa goa schlagertider kanske? Och en hel del är överens om att är det något som Peo Thyrén och B.I.