Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Mötesplats för musik och samtal

I sommar har musiker mötts på en rad festivaler och konferenser. Musiker från Pingst, Gemensam Framtid, EFK, Trosrörelse, Vineyard, Hillsong, Svenska kyrkan med flera har besökt varandra och musicerat på allehanda platser. I det musikaliska landskapet vandrar man tillsammans och sjunger gärna hos och med varandra. Musiker som har tillhörighet på en plats syns på en annan och sångare som brukar sjunga här syns även där. Det är väl så det ska vara?
I Pingst vill vi ta ett nytt tag kring mötesplatsen för musik. Vi har valt att kalla vår nya musikkonferens MÖT. MÖT är tänkt att bli en mötesplats för musik och samtal. Vi fokuserar på mötet mellan individer och mötet med musik, överlåtelse och tro.
Vi vill under en helg träffa musiker, sångare, förrsamlingsledare, musikpastorer, låtskrivare, kreatörer och kanske hela teamet från en församling som jobbar med gudstjänsten för att vi ska inspirera varandra i det musikaliska mötet och i mötet med varandra.
Vi tror på en årlig mötesplats där vi under en helg får dela varandras tankar kring musiken i församlingen och också lyssna till en rad spännande musiker. Vi som jobbat med den tidigare musikkonferensen (sång- och musikkonferensen)
fortsätter, men med MÖT 2013, som hålls i Göteborg, i Smyrna, den 8Ä10 mars nästa år.
Teamet som jobbar med MÖT består av Josefina Gniste, Linn Mårdstam, Malin Nyström, Urban Ringbäck, Sören Runsteen, Matilda Samuelson och Peter Stolpestad.
Vi hoppas du vill vara med och möta musikfolket till en intressant helg i Göteborg. Hemsidan www.möt.info uppdateras under hösten.
I skrivande stund har jag lite sommarsemester kvar och tänker på alla de intressanta musiker som åkt land och rike runt i sommar och lirat för att sprida sin musik och tron på Gud. Hoppas vi möts i mars 2013 i Göteborg. Vi behöver ses
där, knyta nya kontakter och få tid till personliga musikmöten.