Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

”Möt oss här”

Josefina Gniste, David Media

Josefina Gniste är en ovanligt begåvad sångerska. Nu ger hon äntligen ut en skiva och den heter Möt oss här. Josefina växte upp i Uddevalla där hennes föräldrar leder en församling, och efter att ha jobbat i Stockholm med ungdomsarbete i Frälsningsarmén är hon numera pastor i Pingstkyrkan i Trollhättan, där hon också arbetar med gudstjänster och musik. Den här skivan innehåller både egenskrivet material och översättningar av engelska sånger.

Hon skriver väldigt många tack på skivan till många människor, ändå är det vackraste av allt Josefinas bekännelse: ”Utan dig Jesus vore allt tomt. Tack för att jag får vara din, jag älskar dig!” Bara de orden skulle kunna få mig att köpa skivan. Den människa som verkligen smakat på Guds närvaro och härlighet kan aldrig mer nöja sig med ett liv utan Gud. Efter en sådan upplevese finns ett namn på våra läppar, ett enda namn – Jesus. För mig är det vad den här skivan handlar om. Det är en innerlig, stillsam och ibland ösig skiva, fylld av kärlek och passion för Gud. Och det är bra, väldigt bra för att vara en svensk kristen skiva.
Den vackraste sången av alla har Josefina varit med och skrivit själv tillsammans med David Östby och Velte Jorandsen, och den heter Din trofasthet. Sången ger mig gåshud när jag lyssnar på hög volym i mitt kök, och jag vill bara lyfta mina händer mot himlen av tacksamhet. Men här finns också fler fantastiska sånger som O prisa högt och en nyskriven version av Välsignelsen. En lysande skiva helt enkelt, i min smak. Rekommenderas för dig som vill ha en blandning av moderna lovsånger och vackra solosånger.