Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Mission på internet

Nu kommer två nya webbplatser om kristen tro

Internet blir ständigt en allt större del av våra liv. Det är där vi betalar våra räkningar, läser tidningen, kommunicerar med våra vänner och kanske till och med finner vår livskamrat. På TV Inter och Dagengruppen anser man också att internet är en utmärkt plattform för evangelisation. – Jag är helt övertygad om att människor kan hitta Gud via nätet, säger Dagengruppens vd Daniel Grahn.

I höst släpper man därför två nya webbplatser om kristen tro. Den 14 september var det premiär för Godanyheter.nu?som är en webbplats om livets svåra utmaningar. Det handlar om till exempel sorg, ensamhet och beslutsångest. Med kreativa tv-inslag utmanas besökarna att tänka till.
På sidan finns också livsskildringar från troende människor som gått igenom liknande situationer. Malin Aronsson på TV Inter har arbetat med att samla in texter och producera filmer till sidan. Hon tror att människors personliga berättelser kan komma att få stor betydelse för sidans besökare.
– När man brottas med svåra saker behöver man få se att man inte är ensam, menar Malin. Men sedan är det viktigt att det inte stannar vid det. Vi erbjuder också en positiv hälsning från en själavårdare och tips om hur man kan gå vidare?för att få mer stöd.

Många ska vara med
Godanyheter.nu startade som ett samarbete mellan pingstförsamlingen i Uppsala och TV Inter. Tanken är att så många församlingar som möjligt ska vara med. Sidans besökare ska ha en chans att hitta från webben till en kyrka nära sig. Församlingar som är med i projektet åtar sig att marknadsföra Godanyheter.nu på sin ort.
–Vi har testat Godanyheter i Uppsala och för första gången har jag faktiskt sett att en kampanj kan dra nya människor till kyrkan, säger Dan Salomonsson, pastor i Uppsala pingstförsamling.
Redan nu har flera andra pingstförsamlingar sagt att de vill vara med.

Mötesplats om tro
Senare under hösten släpps TV Inters andra webbplats, Mintro.se. Det blir en mötes-plats för?svenskar som vill tala om tro och tvivel. TV Inter fyller på sidan med redaktionella artiklar, tv-inslag och konkreta diskussionsämnen. Sedan lämnas det mycket utrymme för besökarna att berätta om sin tro och sina upplevelser av Gud.
På TV Inter och Dagengruppen är man full av förväntan inför höstens stora satsningar.
– Vi tror att vi kan nå nya människor på det här sättet. Jag ser internet som ett nytt missionsfält, säger Dagengruppens vd Daniel Grahn.