Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

MIRAKEL

Pernilla bytte drogerna mot Jesus

När Pernilla Olofsson berättar om hur hennes liv såg ut när drogerna styrde och hur annorlunda allt blivit sen hon mötte Jesus, konstaterar hon att det handlar om ett mirakel. Det är så otroligt att det nästan känns som om hon berättar om någon annans liv. Nu ser hon återigen fram emot att få åka på LP:s sommarkonferens i Arjeplog.

– Efter ett tolv år långt missbruk kom jag till LP-kontakten i Piteå. Det var då och där som mitt gamla liv tog slut och mitt nya började.
Det säger Pernilla Olofsson som är en av de gladaste människor jag vet. Vi möts självklart på LP-kontakten som ligger vid busstorget mitt i Piteå. Jag har knappt kommit in i den hemtrevliga lokalen förrän jag fått en stor kram av Pernilla. Man kan inte tänka sig att hon levt med panikångest, missbruk och hopplöshet. Mitt i sin berättelse stannar hon upp och säger eftertänksamt:
– Det känns som om jag berättar om någon annans liv. Allt är så annorlunda nu.

HON VÄXTE UPP i Kalix och kom hit till Piteå tillsammans med sin mamma när hon var 15, berättar Pernilla.
– Vi hade alkoholmissbruk i släkten så mamma var stenhård när det gällde den saken. Ingen alkohol för mig.
Så småningom bildade Pernilla familj och de drev en blomsterhandel i Luleå.
– Jag led mer och mer av psykisk ohälsa, och hade ofta panikångest. När vår dotter var några år började jag dricka alkohol. Det sa bara pang så var jag fast i ett beroende. I åtta år var det alkohol som blev tillflykten, men så kom andra droger, amfetamin och nätdroger in i bilden och det gick snabbt utför. Pernilla kom till en punkt då hon absolut inte ville leva längre.
– Vid ett tillfälle satt jag ute i skogen och ropade rakt ut; jag orkar inte mer – Gud ge mig något att leva för. Nu inser jag att jag bad en hjärtats bön vid det tillfället och Gud tog hand om mig. Han lämnade mig inte hjälplös.
På grund av alla droger slängde familjen ut Pernilla, de klarade inte av henne längre.
– Efter en tids hemlöshet kom jag till ett kristet par som dessutom var aktiva i LP.
Jag valde att avtjäna ett straff, som bestod av samhällstjänst, på LP-kontakten. Egentligen tänkte jag då att det skulle bli enkelt att dra dom vid näsan.

MEN GUD HADE ANDRA planer. Han sådde ett frö i Pernillas hjärta. Under en andakt på kontakten läste någon från Bibeln ”om era synder än är röda som scharlakan så kan de bli vita som snö”. Pernilla undrade om det kunde gälla henne, hon som höll på att duka under. Kunde hon få börja om?
– Då var det dags att ta emot frälsningens gåva. Jag tog emot Jesus och lät mig så småningom döpas.
Pernilla säger att hon måste nypa sig i skinnet när hon tänker på att hon fått så mycket välsignelse.
– Relationen med min dotter är upprättad, jag har lägenhet, tog körkort före jul och har bil och jobb här på LP-kontakten. Idag blir det förresten rökt filé och köttbullar i gräddsås, säger hon och kastar ett vakande öga in i ugnen.
– Vet du, jag längtar till och med efter att få gå hit på torsdagarna och städa. Det är ett mirakel, säger Pernilla och skrattar gott.
– Folk säger ofta till mig att jag alltid är så glad. Visst har jag både bättre och sämre dagar, men det gäller att hålla fast vid Jesus och tänka på att han har förändrat allt.
– Förr ville jag bara vara som en tyst liten mus, kröp liksom efter väggarna och ville absolut inte synas. Nu älskar jag att sjunga i kör och berätta för andra om vad Jesus gjort för mig.
Pernilla ser fram emot att få åka på LP:s sommarkonferens i Arjeplog i år igen.
– Jag gillar verkligen atmosfären, gemenskapen, undervisningen, lovsången och förbönen och har inte missat någon LP-konferens här uppe de sista åren. Vi har också börjat planera för att åka till Gullbranna i sommar, även om det är en lång resa.

EFTER EN SÅDAN HÄR pratstund kan man bara vara glad och tacksam. I LP-verksamheten möter vi tusentals av levnadsglada förvandlade medmänniskor som gått från mörker till ljus. Inte minst under sommarkonferenserna flödar en äkta frälsningsglädje som en mäktig norrländsk älv.