Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Minskad vardagsstress

När jag träffade Lillemor Ivansson, som är ansvarig för Brukskyrkans familjeomsorgsarbete i Ursviken, (läs mer om henne och det arbetet på sidorna 10Ä11) tog hon bland annat upp vikten av att församlingars verksamhet inte tynger ner familjerna. Det är stressigt i dag att få vardagen att fungera med lämningar och hämtningar på dagis och skolor, krävande jobb, och ovanpå det ett församlingsengagemang. ”Om vi ska bygga en trovärdig församling måste vi lyssna in den här gruppen”, menar hon.
Jag tänker på detta när jag läser reportaget från Botkyrka pingstförsamling, där både föräldrar och barn för bara 20 kronor styck kan få äta middag i kyrkan innan barnkörövningarna sätter igång på tisdagskvällarna. Och på köpet får de lite trevlig vardagsgemenskap och minskning av stress. Bra idé, som kanske flera kan ta efter.
Tidigare i år var det barnledarkonferens i Jönköping, dit mer än 1 000 barnledare kom för att inspireras och lära sig mer. På sidan 19 kan du läsa om vad några av dem fick med sig hem. Och nu har Pingsts nya ledarutvecklingsutbildning också dragit igång. Pelle Hörnmark skriver om det arbetet i sin ledare på sidan här till vänster.
Det här numrets undervisningsartikel handlar om hur tillväxt sker i Guds rike. Läs det Ulrik Josefsson skrivit och låt dig inspireras, för visst vill vi bli fler. Det jobbar också Phil och Katja för. De är pastorer i amerikanska pingströrelsen Assemblies of God men verksamma bland unga vuxna här i Sverige och samarbetar bland annat med Pingst ung. Du kan läsa om dem på sidan 21.
När du får den här tidningen har vi lämnat Pingsthuset i Flemingsberg och installerat oss i vårt nya huvudkontor vid Alviks torg i västra Stockholm. Lite glimtar från flytten får du på sidorna 6Ä7.
Ja, det här var bara några axplock från det här numrets innehåll. Jag skulle faktiskt vilja rekommendera dig att läsa
ALLT vi har att bjuda på; om flyktinghjälp som når fram, den kommande skaparfesten, TV Inters nya programserie,
sociala regionkonferensen, matutdelning i Avesta, Sport for Life, församlingsplantering i Norge, hur Serdar kom till tro och pensionärsgänget som i 20 år hjälpt Pingst att packa församlingsutskicket.
Och du, det finns ännu mer Ä