Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

MICHAEL JEFF JOHNSON

Jordens lägsta punkt

Michael Jeff Johnson är en svensk musiker, sångare och låtskrivare. Redan som tioåring skrev Michael sin första sång, och med åren har det blivit åtskilliga hundra. 2005 släpptes solodebuten Allt vi skulle kunna bli och en handfull skivor senare har Michael nått ut till en stor och bred publik.
Främst har det varit i kyrkor som musiken kunnat höras, men via radio och konserter har cirklarna av lyssnare vuxit. Sångerna är ofta poetiska och känslosamma, texterna är alltid på svenska, och musiken ofta vispop. I nya albumet Jordens lägsta punkt bjuder han på välskriven svensk vispop i singer/songwriter-stil.
Ibland går mina tankar till Ted Gärdestad när jag lyssnar på Michael Jeff Johnson. Det är genomgående väldigt bra musik. Det finns några sånger som berör lite extra; Om jag håller din hand, en sång om upprättelse och Gå på vatten som handlar om hjälp och tröst från Gud, som ger hopp. Men även skivans titelspår: Jordens lägsta punkt är en väldigt vacker sång om Jesu lidande, högklassigt producerad. Michael Jeff Johnson levererar bra musik på sin nya skiva, och
stilmässigt har han hittat en egen väg.