Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Mer än 1 000 barnledare kom till Jönköping

Premiären för ”Jesus till barnen”, den ekumeniska konferensen för barnledare från hela landet, blev lyckad. Mer än 1 000 personer kom till Jönköping för att inspireras, utbyta erfarenheter och lära sig mer. Bland mycket annat fick de lyssna både till barn- och äldreminister Maria Larsson och Carola.

Konferensen vände sig bådetill barnledare och till föräldrar som längtar efter stöttning i uppdraget att föra tron på Jesus vidare till sina barn. Även präster, pastorer och andra ledare med inflytande över frågor som har med barn och Guds rike att göra var inbjudna. Under konferensen låg fokus på arbetet med barn mellan 0 och 13 år.
Konferensen hölls i Pingstkyrkan i Jönköping. Under inledningskvällen bjöds till exempel på en talkshow med
Magnus Sternergård och Carl-Henrik Jaktlund som programledare. Barn- och äldreminister Maria Larsson (kd) var en av gästerna där och hon fick sällskap av teologerna Martina Prosén och Skander Kurstin samt SALT:s generalsekreterare Olof Edsinger.
Kvällens gästartist var Carola Häggkvist, som sjöng och bad tillsammans med ett gäng barn.
Panelsamtal, föreläsningar och arbete i olika workshops fyllde lördagen, som avslutades med en nattvardsgudstjänst.
Konferensen avslutades med en familjematiné som Oasrörelsen höll i. Pingstföreståndare Pelle Hörnmark predikade i söndagens förmiddagsgudstjänst.
Ämnen som behandlades i workshops var till exempel Barnets andliga utveckling, Hemmet som kyrka, kyrkan som
hem, Hur leda barn i bön och lovsång?, Kan barn höra Guds röst?, Världens bästa budskap Ä hur berättar vi det?, I trygga händer och Barn i kris: ögonblick som förändrar livet.
Under konferensen fördes också diskussioner om att bilda ett nationellt söndagsskolnätverk, som bland annat skulle få
till uppgift att framöver arrangera nationella barnledarkonferenser.

Vad är ditt intryck av konferensen?

Anna-Maria Newman, familjepastor Aspnäskyrkan i Järfälla:
Ä Fantastiskt! Det stärker oss som jobbar med barn och jag tycker det är bra att det är en nationell satsning för barnledare över samfundsgränserna. Jag hoppas att detta är något som kan växa och att det blir fler gånger där vi kan vända oss till församlingsledare och pastorer.

Ingabritt Johanssson EFS, Norrbotten
Ä Jag blev jätteglad när jag såg att det här skulle bli av! En konferens där vi får ta tillvara på varandras styrkor. Ett
tillfälle när vi får ser bortom våra olika traditioner och se hur vi kan arbeta mot samma mål. En stor inspiration för oss som ledare att få bekräftelse på det vi gör.

Gunilla Sehlin, Pingstkyrkan, Borlänge
Ä Det som gjorde störst intryck på mig var att vi var från alla samfund i Sverige. Jag kände att det var väldigt starkt, en manifestation i andevärlden. Vi visade vårt land att vi inte gett upp kampen om Jesus till barnen, utan att vi går framåt starkt och enat!