Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Med vänlighet kan man komma långt

På nyårsaftonen vid millennieskiftet kör en dam sin bil på en mörk väg. Hon har lasagne i baksätet och är på väg till en släktmiddag. Då får hon syn på en ensam kvinna vid vägkanten, som ser ledsen och förtvivlad ut, så hon stannar och frågar om hon kan hjälpa till. Kvinnan där ute är misstänksam och undrar varför. Kvinnan vid ratten svarar; Vad skulle Jesus gjort.
Den där händelsen blev början till en total livsförvandling för Isik, som du kan läsa mer om på sidorna 12 och 13. När jag hörde om det här tänkte jag mig in i att vara kvinnan vid ratten. Skulle jag ha stannat? Eller skulle rädslan hindrat mig? Hur väl tar jag och vi alla vara på möjligheterna att möta våra medmänniskor med vänlighet och en hjälpande hand? Man måste inte kunna predika, det kan räcka långt att våga vara medmänniska.
I samma veva hörde jag Xorshid från Iran berätta om sin väg till en levande tro på Jesus. Han som aldrig ens tidigare besökt en kyrka eller mött några kristna välkomnades, tillsammans med en stor grupp andra iranier i Göteborg, att genomföra sin protest mot handläggningen av deras asylärenden i Smyrnakyrkan i Göteborg.
Där mötte han vänliga människor, som litade på honom och de andra, och en vänlig Bosse som sa ”Ge Gud en chans!”.
Fröet var sått. Nu är Xorshid döpt och medlem i Smyrnaförsamlingen och har dessutom fått uppehållstillstånd.
I somras lyssnade jag också till Carl-Eric Sahlberg när han talade om diakonins historia. Evangelisation stavas ofta diakoni, menade han och gav också en alternativ stavning till ordet teologi, nämligen te och logi.
Numera har Pingst ett verksamhetsområde som kallas Socialt och som bland annat rymmer arbetet inom LP-verksamheten, PHV, det som tidigare kallades Pingst diakoni, barnstöd och hjälp och uppmuntran till församlingar och enskilda som vill utvidga sina sociala insatser.
I den här tidningen kan du läsa några exempel på sådant arbete som görs i olika pingstförsamlingar och också ta del av
verksamhetsansvarige Hans Wikströms undervisningsartikel om varför socialt arbete är viktigt. Och precis, som vanligt,finns det massvis med mer saker att läsa om i tidningen. Aktuella kyrkbyggen, glimtar från Almedalen och Birger, som vill inspirera pensionärer att inta nya områden i livet är bara några exempel.