Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Målet inom räckhåll

När jag skriver detta sitter jag på ett tåg igen. Eftersom jag veckopendlar verkar det som om jag lever halva
mitt liv på tåg. Alltid på väg någonstans. Men jag får väldigt mycket gjort på tåget. Att ha en dator med internetuppkoppling gör att man kan jobba undan allt man inte hinner annars.Den här gången är jag på väg upp till Världspingstkonferensen.
Vi ska ha en samling med våra samarbetspartners från hela världen som kommit för att vara med på konferensen. Temat för mötet är; Hur kan vi hjälpas åt att fullfölja missionsbefallningen? Om vi går tillbaka över 100 år när kyrkorna började vakna upp för vikten av att missionera så var det nästan helt uteslutande kyrkor i väst som skickade missionärer till tredje världen för att missionera.

MEN NU ÄR DET ANDRA TIDER. När protestantismen minskar i många delar av västvärlden så ökar den dramatiskt i andra delar av världen. Framför allt är det vi pingstvänner som växer så det knakar rejält. När jag har förberett min presentation har jag tagit fram de siffror som finns tillgängliga. I Afrika har protestanterna ökat från 2 till 29 procent av befolkningen mellan 1900 och 2005. Då ska man ta med i beräkningen att norra Afrika i princip är muslimskt, så den dramatiska ökningen står södra Afrika för och där är då följaktligen andelen protestanter betydligt högre än 29
procent av befolkningen.
I Latinamerika är utvecklingen liknande. År 1900 fanns inga pingstvänner alls, men 2005 fanns 156,9 miljoner vilket betyder 28,1 procent av alla latinamerikaner. Och sedan dess har de ökat ännu mer.

DENNA OTROLIGA TILLVÄXT och livskraft måste nu komma även andra till del. Ska vi lyckas med uppdraget att nå de 1,9 miljarder som ännu inte fått evangeliet presenterat för sig så måste denna kraft vara en av de starka drivkrafterna.
Är det någon gång vi behöver våra afrikanska och latinamerikanska bröder och systrar så är det nu. Men om vi lyckas att dela våra resurser så tror jag att målet är inom räckhåll.
I morgon ska jag alltså träffa mina vänner och prata med dem om detta. Vi får väl se vad de säger.