Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Mail från en höjdare

Det är trevligt med respons från musiker runt om i landet. Ett mail som jag skulle vilja berätta om är det som kom från Bernt Lysell. Alla vet kanske inte vem Bernt är, så här följer först lite snabbfakta.
Bernt är violinist. Konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Violinlärare på Kungliga Musikhögskolan. Erfaren kammarmusiker och solist och håller ibland master class för hungriga violinstudenter. Med andra ord, Bernt Lysell är en av landets bästa violinister.
På fjolårets sång- och musikkonferens var Bernt en av de inbjudna seminariehållarna. Bernt hade tillsammans med Urban Gärdborn ett uppskattat seminarium som hette Från Mozart till ragtime.
Jag kände att vi fick god kontakt Bernt och jag. Min tanke med att lyfta in den klassiska repertoaren på konferensen var dels att den hör hemma hos oss, men också att utövarna ofta har blivit lite åsidosatta. Med mitt kontaktnät vet jag att många yrkesmusiker, som Bernt Lysell, Hannah Holgersson eller Per Lindvall (alla tre var med på konferensen 2007) gärna vill vara med och lära ut av det som de kan.

Hur var det då med mailet från Bernt? Jo, han mailade nyligen och vill hemskt gärna komma tillbaka till våra kyrkor och få dela med sig av det han kan. Underbart!
En sådan stjärna önskar få spela med och hos oss, vilken grej! Det är just det som är meningen, att de som en gång i tiden spelat hos oss skall vara välkomna tillbaka, trots att de blivit så jättebra att de kanske egentligen inte har tid.
De själva tycker förmodligen inte att de är för bra för oss eftersom de vill komma igen. Detta är ett trevligt exempel på hur ringar på vattnet sprider sig.