Madeleine tar över efter Peo

”Vill jobba med det jag brinner för”

Madeleine Hansson blir direktor för Pingst efter sommaren. Hon ser fram emot att få jobba i en verksamhet som både hon och personalen brinner för och känner är meningsfull.

Vi träffas i Södertörnkyrkan i Huddinge, där Madeleine Hansson har sin arbetsplats sedan några månader tillbaka. Hon möter
mig i svart förkläde och ber mig vänta några minuter medan hon talar med kocken om lite ändringar i dagens konferenslunch.
Några sympatiska ord till dem som arbetar i kyrkans café hinner hon också med. De är lite ledsna idag därför att frysen gått sönder och de inte kommer att kunna ha caféet öppet. Men lite kaffe till oss kan de fixa och vi får alltså hela stället för oss själva.
Madeleine Hansson har arbetat i finansbranschen i princip hela sitt yrkesliv, sen hon var och budgetansvar i många år, exempelvis på Carnegie Investment Bank AB och på Alfred Bergs Fondkommission AB.
Jag tycker finansbranschen har varit jätterolig att jobba i, men samtidigt är det inget jag brinner för längre. Jag kände mig färdig med den och har i några år befunnit mig i en process där jag längtat
efter att byta inriktning och få jobba med något som känns mer meningsfullt.
Frågorna ställdes också på sin spets när människor nära mig drabbades av sjukdom och det blev ännu tydligare att de val man gör i livet är viktiga.
Början till karrärlappkastet blev att söka tjänsten som konferenschef i hennes hemförsamling i Huddinge.
- Församlingen tog över verksamheten vid årsskiftet och min uppgift är att få fart på den och få det att fungera. Jag tycker det är jättekul.
När direktorsjobbet på Pingst annonserades ut var hon först inte inställd på att söka det eftersom hon precis börjat ett nytt jobb.
– Men jag blev uppmanad att göra det och skickade iväg en ansökan i alla fall och la det hela i Guds händer. Och det har löst sig, steg för steg och nu ser jag fram emot det som väntar, säger hon.
När vi träffas är nyheten om att Sida sagt upp ramavtalet med PMU fortfarande färsk och det är osäkert vilka konsekvenser det kommer leda till, så när jag frågar Madeleine hur hon känner inför sitt väntande nya jobb, säger hon:
Ä Ända fram tills beskedet i förra veckan kände jag ett lugn inför mitt nya uppdrag, men nu funderar jag liksom många andra på vad detta kommer att innebära. Mitt intryck är att det här är en arbetsplats
där personalen gillar både sitt jobb och sin arbetsgivare och det är ju så jag vill att det ska fortsätta. Jag vill därför jobba för att personalen får ha kvar känslan av att man gör ett meningsfullt arbete.
Madeleine börjar på Pingst i mitten av augusti och går parallellt med avgående direktorn Peo Larsson några veckor innan ansvaret fullt ut blir hennes. Hon inser att hon inte är ett känt namn i pingströrelsen i Sverige, men säger att hon känner till och har god koll på och inblick i rörelsen. Inte minst genom ett eget gediget engagemang i den, alltsedan barnsben.
Ä Jag är uppvuxen i Huddinge söder om Stockholm och har alltid varit en del av Pingstkyrkan där, säger hon.
Numera heter kyrkan Södertörnkyrkan, och är en nybyggd kyrka precis vid Huddinge pendeltågsstation. Kyrkan inrymmer café, second handbutik, idrottshall, konferenscenter och ett antal bostäder. Madeleine är en av församlingstjänarna i kyrkan, som är en del av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Hon sitter i barn- och familjerådet, har genom åren lett barnkör, varit söndagsskollärare, och startat en gospelkör. Just nu sjunger hon själv i en mindre grupp som heter Visa
Gospel, går Tillsammans ambassadörsutbildning och deltar i pingst ledarutveckling.
Kort sagt, hon befinner sig mitt i det som är pingströrelsen i Sverige.
Ä Jag tror det är viktigt att informera ännu mer till församlingarna vad Pingst centralt kan bidra med, säger hon.
Madeleine är gift med Tomas, som är kommunalråd i hemkommunen. De har tre barn, nygifta Therese, 26, och så Stephanie, 24, och Isak, 14, som båda ännu så länge bor hemma i villan i Huddinge.
Engagemang tycks vara den här familjens signum och när jag frågar Madeleine vad de gör om det blir någon fritid, så har hon många förslag.
Ä Jag gillar att fixa i trädgården, vi har en stuga på Gräsö, där vi också har en liten båt, och så gillar jag och min man att göra motorcykelutflykter och att resa till olika länder.
Nyligen var de i Vietnam och i alperna.
Ä Sen promenerar jag, cyklar gärna och tränar på Friskis.