Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här
Robert Eklund

Robert Eklund

LP:s allt i allo

Före detta försäljare, projektledare, busschaufför och fritidsstatist. Så skulle man kunna beskriva Robert Eklund, som sedan drygt ett år är något av allt i allo på LP:s rikskontor i Alvik. – Jag är en person som gillar utmaningar, säger han.

Om du ringer till LP:s rikskontor är chansen stor att det är Robert Eklund som svarar. Kanske tycker du att hans röst låter bekant, eller att han ser bekant ut. Det kan vara fullt möjligt även om du aldrig träffat honom personligen.
Robert är nämligen statist på lediga stunder. Det innebär att han gör mindre roller i filmer, tv-serier eller annonser. Han har gått in för det så pass att han gått på olika kortare skådespelarutbildningar, exempelvis Kalle Flygare och på studio Meisner. Robert har fått spela advokat i en Johan Falk-film, och veterinär i en film för hundmat och varit med i dolda kameran program.
– Jag gör det som en hobbygrej, säger han. Jag har alltid tyckt om att göra framträdanden.
Eller i alla fall sen han var 16 år. Fram till dess var han extremt blyg.
– Jag blev kristen som 16-åring i ett väckelsemöte i Tumba. Jag var med om en tydlig frälsningsupplevelse och i och med den släppte min blyghet.
Robert har arbetat på LPkontoret i lite mer än ett år. Han jobbar med givarservice, med hemsidan och Facebook, svarar i telefon och på infomejlen. Ärendena som kommer in spänner mellan önskemål om personliga bidrag till material- och reklamfrågor, utbildningar och sommarkonferenser.
– Det kan verkligen handla om allt mellan himmel och jord, säger Robert.
En av hans arbetsuppgifter handlar om att vara med och höja givandet till LP-verksamheten. Något han känner varmt för.
– Man får mycket uppskattning av LP:s arbete. Folk vill gärna ge och bidra till det, säger Robert.
LP har han känsla för sedan han var liten.
– Ja, jag är i princip uppvuxen på Strandgården i Rönninge, där LP drev behandlingshem förr, berättar han.
Roberts mamma arbetade nämligen där, både i köket och med städning. På Roberts CV ryms en hel rad olika utbildningar och arbetsuppgifter. Förutom olika kortare skådespelarutbildningar har han gått på flera bibelskolor, både i Sverige och utomlands, och han har jobbat på Gospel center, varit busschaufför, sålt barnförsäkringar, porslin och barnvagnar. Han har även varit projektledare i IT-branschen och arbetat med licensiering och lean-arbete.
Ett allt i allo-jobb på LP verkar helt logiskt.