LP-läger med speciell atmosfär

När många hängivna och levnadsglada före detta missbrukare möts till läger uppstår en speciell atmosfär. Hjärtliga skratt, goa kramar och dramatiska livsberättelser varvas med sång, musik och förbön.

I år hölls den sydliga LP-konferensen, med temat ”Befriad”, för första gången på Löttorps camping på Öland. Intresset var större än någon kunnat förvänta sig. Över 500 personer anmälde sig och utmaningen var att ordna boende åt alla, vilket lyckades tack vare många duktiga medarbetare. Tältet var platsen för de stora samlingarna.
Ä Där var det härligt drag i sången och musiken och många delade med sig av sina livserfarenheter, berättar Börje Dahlkvist.
Det handlade om trasighet, besvikelser och vilsenhet, men framförallt om befrielse, förvandling och framtidstro. Frälsningsglädje och upprättade relationer var temat i många vittnesbörd.
LP-barnstöd samlade barnen i flera grupper där ledarna mötte barnen utifrån deras omständigheter. Likaså anordnades det samlingar och olika påhitt för LP-Ung.
Att vara med om att 13 personer låter sig döpas är en upplevelse som slår det mesta, konstaterar Börje Dahlkvist.
Ä Solen sken och havet glittrade när de lyckliga dopkandidaterna följdes åt ut i det kalla vattnet. Ännu lyckligare var de när de kom tillbaka och fick en varm filt om sig, kramar och förböner.
I början av augusti var det dags för norrlänningarnas LP-konferens. Dalkarlså folkhögskola var värdar och hade rest
tälten på gräsmattan. Programmet r ungefär detsamma på de båda konferenserna och även det övergripande temat.
Ä Bäst av allt är att många fått ta sitt beslut att säga ja till Jesus, under dessa båda konferenser. Inbjudningar till bön och förbön gjordes i de flesta samlingar och möten. Det blev betydelsefulla tillfällen för avgörandesteg. Många åkte hem med en nyvunnen tro och förnyad entusiasm över att få leva ett meningsfullt liv med Jesus.