LP firar 50 år med tio festkvällar

I år är det 50 år sedan Erik Edin startade arbetet bland missbrukare i Stockholm. Det tänker LP-verksamheten fira och uppmärksamma bland annat genom tio festkvällar runt om i Sverige. Den örsta hölls i Värnamo den 21 februari.

I Värnamo fanns orkestern från Pingstkyrkan i Jönköping med, liksom sångaren Per-Erik Hallin, en barnkör och givetvis LP-vänner, som bidrog med både sång och musik.
Under festkvällarna är det inte nostalgin som kommer att stå i centrum, utan i stället ligger fokus på det förebyggande arbetet bland unga samt på de nya arbeten som växer fram i många församlingar.
LP-Ung och SPIK tredubbar sin verksamhet i år genom att Håkan Axell fått två nya medarbetare, Ulrika Wadskog och
Semias Schenberg. Ulrika har tidigare arbetet inom IOGTNTO och Semias har arbetat i Pingstförsamlingen Varberg. Nu planerar LP-ung att nå många församlingar i det drogförebyggande arbetet på skolor.
LP-ung har dessutom som målsättning att under året hjälpa intresserade församlingar att forma LP-ung team som ska kunna jobba med sociala frågor bland unga på de orter de blir placerade. Målsättningen är att få placera fem team under år 2009.

Fotnot: Här är festkvällarna: 21 februari Värnamo, 28 mars Helsingborg, 25 april Örebro, 16 maj Sundsvall, 29 augusti Uppsala, 19 september Stockholm, 24 oktober, Eskilstuna, 14 november Örnsköldsvik, 1 januari 2010 Västerås