Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Ljus i mörkret

Kortare dagar och mörkare kvällar, gulnande och rodnande träd och lägre temperaturer. Det är med ett sammanfattande ord höst. Men också en tid för tända ljus och läsning i soffan. Så varför inte sätta dig lite bekvämt och ge den här tidningen en smula tid. Jag tror att det kan bidra till en hel del ljusspridning i höstmörket.
Här kan du till exempel läsa om ett medelålders par som bryter upp från det invanda och jobbar för IBRA, en tjej som använder sig av cirkuskonster för att få unga att avstå från droger, en radiochef som vågar tro att sociala medier kan användas för evangelisation bland unga i Afrika, en missionär som satsar på att starta kristet arbete på Hamburgs värsta prostitutionsgata och om andra som organiserar utdelning av matkassar eller kämpar för att fler kristna ska våga bli fosterföräldrar, för rättvis fred eller för fairtrade-produkter till kyrkkaffet.
När jag sitter och lägger ihop det här numret slår det mig att här finns så många exempel på människor, som på olika sätt valt att engagera sig för andra människor och bättre förhållanden.
På hemmaplan eller i ett annat land. Det gör mig glad, och förhoppningsvis dig också. De har valt att ”bli ordets görare och inte bara dess hörare”, som Jakobsbrevets första kapitel uppmanar till.
Missionsbefallningen gäller för oss alla, lika aktuell nu som då den gavs menar Niclas Collén i sin undervisningsartikel. ”Guds hjärta för alla folk är själva hjärtat av uppdraget och anledningen till församlingens existens. Församlingen existerar för att det finns ett uppdrag och inte vice versa. Mission är en rörelse från Gud till världen och församlingen är verktyget för den rörelsen”, skriver han till exempel.
Välkommen till höstens första Pingst.se. Vår förhoppning är förstås att du ska bli inspirerad och utmanad av läsningen.
PS. Vi tar gärna emot tips på intressanta personer eller församlingsaktiviteter att berätta om.