Livets viktigaste frågor på två minuter

TV Inter satsar på sociala medier med Tänk om…

”Tänk om…” är namnet på en ny programserie från TV Inter. Det handlar om två minuter korta betraktelser av många olika förkunnare. Betraktelser som kan sätta igång funderingar om Gud och tro.

I november började deläggas ut på www.tvinterplay.se och församlingar och enskilda som så önskar kan också via en widget visa dem på sina hemsidor.
Ä Vår förhoppning är också att kristna ska kunna sprida de här korta filmerna vidare, kanske via Facebook eller andra sociala medier, säger Roger Svanell, som tillsammans med Johannes Sköldeberg spelar in Tänk om…
Det handlar om en ganska enkel, avskalad produktion med två kameror och den aktuella Betraktelserna bjuder på värmande och vägledande tankar att ta med i vardagen. Men också utmaningen att tänka om, att tänka nytt när det gäller livets viktigaste frågor.
Exakt vilka ämnen betraktelserna ska handla om får varje person bestämma själv. Men det kan till exempel handla om
ifall det går att tro, vem Jesus är och hur det funkar att be och så vidare.
Ä Det handlar inte om att på två minuter berätta allt, men att dela några tankar som kan sätta igång funderingar och kanske bidra till att människor tar ett steg närmare en egen personlig tro, säger Roger Svanell.
I slutet av oktober gjordes de första inspelningarna och sen dess har det rullat på undan för undan.
Många pingstförkunnare finns med, men ambitionen är också att programmen ska ha en ekumenisk bredd.

Fotnot: Förutom på www.tvinterplay.se kommer programmen också att kunna ses på www.dagen.se

Linnea Sennehed, Linköping:
”Jag berättar om hur Gud r vår pappa och att hans kärlek för oss är konstant oavsett vilka val vi gör i livet. Ibland
kan man som förälder bli arg när barnet gör saker som kan få dåliga konsekvenser för sig själv eller andra, men också det är för att man älskar och vill barnet det bästa. Att Gud klev ner till oss människor för att själv ta straffet för våra dåliga handlingar visar hur stor hans kärlek är för oss. Gud är som en present som vi alla har fått, men som vi måste ta emot och öppna för att ta del av gåvan. Jag hoppas människor som hör detta vågar att öppna sig för Gud och att man ska ta det där första steget i tro och få en förhoppning om att det ska finnas något mer.”

Stefan Claar, föreståndare Pingstkyrkan i Norrköping:
”Att kommunicera evangeliet till vår omvärld, känns som vår allra viktigaste, både uppgift och utmaning, i dag. Öppenheten för andlighet har ökat på ett markant sätt i vårt land, samtidigt som den kristna kyrkan alltför ofta varit intern och inåtvänd. I vår församling har vi tagit det som vårt uppdrag att göra det yttersta för att nå längre än till oss själva.
Därför är det med glädje jag medverkar i ”Tänk om” som TV Inter producerar för att förmedla evangelium till icke kyrkvana människor via webben. Det känns så rätt och väldigt motiverat!”