Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
AnnaMaria Bergqvist och Ninna Ekstrand.

AnnaMaria Bergqvist och Ninna Ekstrand.

Lev livet här och nu!

VIDGA PERSPEKTIVEN och bredda relationerna. Det rådet ger AnnaMaria Bergqvist och Ninna Ekstrand, som i fem år besökt kyrkor, församlingar och konferenser med programmet Våga drömma!, där de tar upp frågor kring singelskap, skilsmässa, äktenskap och barnlöshet.
Utgångspunkten är att oavsett var man befinner sig i livet så har Gud en plan för varje människas liv.
– Vi råder alla att vidga perspektiven och umgås över både civilstånds- ochåldersgränser och inte bara träffa folk som har det previs som man själv har. Smågrupper är till exempel en bra sådan möjlighet att bredda relationerna.
AnnaMaria, som själv arbetar som pastor, tycker att predikanter kan bredda sina exempel så att de inte alltid utgår från en traditionell famljekonstellation.

NINNA OCH ANNAMARIA, som båda är singlar ger följande råd till andra singlar i församlingsmiljö:
• Lev livet här och nu. Försök komma bort från idén om att bara jag träffar någon blir allting bra.
• Ta vara på livet och det du har. Även om du inte har egna barn kanske du har syskonbarn eller goda vänners barn att bygga relationer med.
• Gör det du vill nu. Vänta inte in en eventuell framtida partner.
• Värdera ditt liv nu och lev inte på vänt.
• Tänk aldrig att du som singel är halv, för du är en hel människa.
• Om sorgen över utebliven kärlek och/ eller barn känns alldeles för stor eller tung att bära så ta emot professionellt stöd och få hjälp med att reda ut tankarna. Vi lever alla med ärr från olika saker i livet, men det finns hjälp att få.