Här är nationella ledningsgruppen för området Pingst Musik samlad. Foto: Privat

Här är nationella ledningsgruppen för området Pingst Musik samlad. Foto: Privat

Ledningsgrupp för Pingst Musik

Numera har Pingst förutom en musikkonsulent också en nationell ledningsgrupp för området Pingst Musik.

– VI VILL TA ETT helhetsgrepp kring musik och kreativitet i Pingst, hjälpa församlingarnas kreatörer och också finnas med på de olika konferenserna och vara med och bygga nätverk för sångare och musiker.
Det säger Samuel Hector, Pingsts musikkonsulent, som sedan en tid tillbaka har en nationell ledningsgrupp för Pingst Musik att arbeta tillsammans med. Gruppen sattes samman i slutet av förra året.
Under både Nyhemsveckan och Lapplandsveckan anordnades nätverksträffar för sångare och musiker och under
höstens Pingst Ledare kommer det att anordnas seminarier för ledare inom det här området.
Ledningsgruppen har tagit initiativ till ytterligare en skiva med Ny musik i Pingst. Studioinspelningar av fler nya svenska sånger ska göras i höst och planen är att den tredje skivan ska släppas i samband med konferensen Kreativ20 den 20-22 mars nästa vår.
– Det är en ny konferens, där vi slagit ihop sång- och musikkonferensen MÖT med teknikkonferensen Swedish Gurus Conference till en samling för alla kreatörer av olika slag, som vill tjäna Gud med sina gåvor.

LEDNINGSGRUPPEN för Pingst Musik ska tillsammans med musikkonsulent Samuel Hector verka för ett helhetstänkande kring sången och musiken i Pingst.
– Varje tid behöver sina uttryck och vi försöker hitta det som fungerar nu och i framtiden.

Fakta/
• Ledningsgruppen består av Bo-Göran Leckström, Anne-Jorid Ahgnell, Julia Wilkander, Josefina Gniste, Frida Guldstrand, Alfred Nygren, Eric Liljero, Elisabeth Åström och Samuel Hector
• Läs mer om nya konferensen här: kreativ20.se