Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Läsning för sommaren

Välkommen till ett nytt nummer av tidningen! Här bjuder vi på läsning, som spänner över många olika områden. Ta med dig tidningen till stugan, på picknicken, i husvagnen eller var du nu tillbringar sommaren och läs och låt dig inspireras och utmanas.
På årets Rådslag, som hölls i maj, blev det väldigt uppenbart att pingstförsamlingarna vill vara med och på olika sätt forma framtiden inom många olika områden. Till exempel med satsningen på att lyfta tre viktiga frågor inför höstens val; nämligen existentiell hälsa, att världen är viktig och integrationsglädje. Det kan du läsa mer om i den här tidningen, liksom om att Pingst kommer att finnas på plats under politikerveckan i Almedalen.

DU FÅR OCKSÅ GLIMTAR från Rådslaget i text och bilder. Och vill du kan du lyssna till Daniel Alms visionspredikan som han höll på fredagskvällen på sidan www.lifely.se Stefan Beimark valdes under Rådslaget till ny ordförande för
styrgrupp Socialt. Vi kan bjuda på en intervju med honom apropå det, liksom med Hans Wikström, LP-verksamhetens ledare, som berättar om LP:s nya färdplan framåt.
I Vallhovskyrkan i Sandviken möts en grupp kvinnor varje måndagskväll för att träna. De stärker inte bara sin fysik, utan får också tillfälle till goda samtal och gemenskap och gruppen har även blivit en viktig integrationspusselbit.
Ledarna för träningsgruppen har varit desamma i 30 år. Och jag kan inte låta bli att tänka att vad vore församlingarna runt om i landet utan sina eldsjälar!
Eldsjälar ser också till att fredagskvällarna i Pingstkyrkan i Nässjö blir ett tillfälle då olika generationer kan mötas över en bit mat och nya kontakter kan knytas.
Undervisningsartikeln handlar den här gången om att nå ett samhälle med evangeliet, där Urban Ringbäck tar avstamp i Paulus brev till Efesierna.

KANSKE LÄSTE DU I vintras en intervju i Dagen med Stefan Claar, föreståndare i Pingstkyrkan i Norrköping och tillika
ordförande i Styrgrupp Internationellt, om den mystiska sjukdom han drabbats av. På sista sidan i den här tidningen kan du läsa om hur det gått och hur glad han är för att ha fått livet och krafterna tillbaka.
Önskar dig en härlig sommar med god läsning!