Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Läsning för ett nytt år

Snart ska vi lära oss skriva 2018. Och säga farväl till 2017. På fem platser, från Sundsvall i norr till Malmö i söder, kommer det nya året att firas in av hundratals ungdomar, som deltar i Unite-festivalerna. Läs mer om upplägg, platser och talare längre fram i tidningen.

Några axplock till ur innehållet kommer här:

  • Några dagar in på det nya året är det dags för konferensen Pingst Pastor. Under en av dagarna kommer en alldeles nyskriven och nyutkommen bok att släppas. Det handlar om boken Kallad Bekräftad Överlåten, som innehåller nyskrivet material av sammanlagt 38 svenska pingstpastorer.
  • Under hösten har omkring 2 300 personer med olika ledaruppdrag i landets pingstförsamlingar varit med på Pingst Ledare. Regionala dagar för inspiration och utmaning och verktyg för tjänst. Ta del av bilder från Umeå, Västerås och Jönköping, och nöjda röster från några som var med och blev inspirerade.
  • Från och med nyåret tar Pingst över nystartsprogrammet från Svenska Evangelistmissionen. Pingst Nystart kommer att ha Ola Olofsson, pastor i Varberg, som kontaktperson.
  • I och med årsskiftet kommer begreppet Pingst Omsorg att handla om alla frågor kring funktionsnedsättningar, tidigare PHV, och allt relationsarbete som rymts under Tillsammansprojektet. Anne Collén blir ansvarig och intervjuas.
  • För drygt ett halvår sedan kom Ove Gustafsson till PMU, som ny programchef. Han gillar sitt nya jobb, trots att det aldrig någonsin blir färdigt och rymmer många utmaningar.
  • Att be om och längta efter Guds närvaro står inte i kontrakt till att arbeta för ett mer hållbart och rättvist samhälle, skriver Martina Prosén i undervisningsartikeln, som är ett utdrag ur första kapitlet i en ny forskningsrapport om Teologi för hela skapelsen.
  • Att läsa bibeltexterna på platserna där de utspelades gör att de går från svartvitt till färg, menar Robert Wirehag, som med Israelresor för unga ledare vill väcka ny passion för böckernas boBläddra vidare, så ser du att det finns mycket, mycket mer än detta att läsa om. Gott nytt år!