Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Kurs om Guds rike

Bibel Omvärld är namnet på den nya höstkursen på Mariannelunds folkhögskola. Kursen syftar till att förena väckelsekristendom med ansvar för miljö- och rättvisefrågor. Utgångspunkten för studierna är Gudsrikes-tanken.

För ungefär en månad sedan drog Mariannelunds folkhögskolas nya terminskurs Bibel Omvärld igång. En kurs, som försökt fånga det internationella intresse som många unga kristna människor ger uttryck för i dag.
Kursledare är Otto Rimås, som i 18 år jobbat med linjen Inter Connect, även den med en internationell inriktning, men som nu lagts ner.
Den nya terminslånga utbildningen kommer att studera olika aspekter på vad Guds rike är och innebär.
Ä Vi har två huvudinriktningar, berättar Otto Rimås. Det ena handlar om att vinna världen för Kristus och det andra om vårt ansvar för jorden och världen.
Han menar att Bibel Omvärld därmed är något unikt. En kurs som kombinerar klassisk väckelsekristendom med ansvar för miljö- och rättvisefrågor.
Ä Det vi ska försöka göra är att formulera de gamla begreppen i nya ord.
Kursen har ett digert innehåll, där man studerar vad både Gamla och Nya testamentet säger om begreppet
Guds Ord, och också försöker studera och analysera aktuella trender i tiden och lära sig mer om jordens resurser, rättvis handel, miljö- och klimatfrågor. Till detta kommer möjlighet att också få utveckla och betona den personliga relationen med Gud.